Un canvi radical de temps està a punt de portar l'hivern a Catalunya. Prepareu els abrics, gorros, bufandes, paraigües i esquís perquè estem a punt de tenir la nevada més important de la temporada. Una fortíssima baixada de les temperatures amb vent molt fort i precipitacions prendran el relleu a les temperatures primaverals que han dominat fins ara. Quin dia arribarà el fred d'hivern? En quines comarques nevarà amb més intensitat? Quan plourà amb ganes? Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo:

 

Canvi radical de temps a Catalunya

Aquest dimecres es presenta molt ennuvolat a tot Catalunya amb temperatures lleugerament més baixes però no farà gens de fred. Les estones de sol que tindrem durant la primera meitat del dia ràpidament desapareixeran perquè el cel acabarà ben tapat a tot el país. De moment, però, no cal que agafeu els paraigües perquè, tot i els núvols abundants, no caurà ni una gota enlloc. Dijous serà un dia mig ennuvolat amb vent moderat del sud-oest, mar alterat i temperatures de plena primavera. A última hora del dia cauran les primeres pluges a l'oest del país. En un primer moment només nevarà a les cotes més altes del Pirineu però, a mesura que avanci la nit-matinada de dijous a divendres, la cota de neu caurà en picat. Divendres nevarà intensament a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i del Principat d'Andorra. Xàfecs irregulars i de curta durada a les comarques del nord de Barcelona i Girona amb una cota de neu que baixarà dels 700 fins als 400 metres amb el pas de les hores. Dominarà el sol a les comarques de Ponent i al sud del país però alerta amb el vent del nord-oest perquè bufarà amb molta força. Patacada de les temperatures i sensació de fred cada vegada més acusada.

Quan plourà a tot Catalunya?

El proper cap de setmana vindrà marcat pel fred de ple hivern a tot el país i continuarà nevant a la cara nord del Pirineu amb una cota que rondarà els 500 metres però que, el proper diumenge, pujarà fins els 1.500 metres al llarg del dia. Dissabte poden caure xàfecs aïllats a les comarques de Girona i, esporàdicament, a Osona, Vallès Oriental i al Maresme. No és impossible alguna gotellada al Barcelonès i al Vallès Occidental. Atenció perquè si cauen aquests ruixats es podria enfarinar el Tibidabo. Farà sol amb les comarques de Lleida i Tarragona. Diumenge a la tarda podria arribar un nou canvi de temps amb pluges a l'oest del país que, els propers dilluns i dimarts, es podrien fer generals a tot Catalunya. Dilluns, la cota de neu se situarà al voltant dels 1.400 metres. En resum, a partir de divendres nevarà fort a la cara nord del Pirineu i cauran xàfecs dispersos al nord-est del país. Fins diumenge al migdia, per desgràcia, cauran poques precipitacions fora del Pirineu però les pluges es podrien animar a partir del proper diumenge a la tarda-nit i, sobretot, la setmana que ve. ElNacional.cat us informarà puntualment de qualsevol novetat que presenti la previsió del temps.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.