La traca final d'inestabilitat d'aquest divendres ha deixat tempestes intenses a l'interior de Catalunya i al Pirineu amb un bon festival de llamps i trons i també amb algunes calamarsades. És el final d'un període de ruixats i tempestes que es va iniciar el passat 13 de maig i que s'ha allargat més de deu dies a Catalunya. Ara serà el torn d'uns dies més tranquils amb l'anticicló a la vora, però sembla que les tempestes tornaran la setmana vinent i ja es cuina un nou canvi de temps. Per altra banda, avui també us portem paisatges del Pirineu i els Alps ben nevats a gairebé el juny com feia anys que no veiem. En parlem de tot plegat al següent vídeo:

 

Cap de setmana tranquil

La previsió del temps pel cap de setmana anuncia una clara millora del temps. Dissabte variable i canviant per núvols alts i mitjans passatgers i només algun ruixat o tronada aïllada al Ripollès i al Pallars Sobirà. La temperatura pujarà un parell o tres de graus i l'ambient serà de primavera avançada. Diumenge no plourà fora del Pirineu i es mantindrà la bonança amb sol, pinzellades de núvols prims, alguns núvols baixos a la costa i no seria impossible alguna gotellada cap a l'Ebre. A la tarda es formaran algunes tempestes disperses al Pirineu. La temperatura tocarà sostre amb calor moderada al migdia. De fet, el termòmetre es podria enfilar fins als 30ºC en alguna raconada del Pla de Lleida o la vall de l'Ebre i les nits tropicals trucaran a la porta de Barcelona i alguns trams de la costa, encara sense produir-se.

Nou canvi de temps

Dilluns arribarà un solc amb aire fred en altura que reactivarà la inestabilitat. Tempestes i ruixats al matí entre la costa i el prelitoral de Tarragona i Barcelona. A partir del migdia també es formaran xàfecs i tronades cap a l'interior i el Pirineu amb alguna calamarsada, dia per portar el paraigua a moltes comarques! La temperatura recularà un parell o tres de graus i l'ambient serà plenament primaveral. Dimarts tornarà a millorar el temps i només quedaran algunes tempestes de tarda al nord-est. L'aproximació d'un anticicló deixarà un temps més tranquil la resta de la setmana amb sol als matins, nuvolades de tarda en punts de muntanya i la meitat est i algun xàfec aïllat al nord-est. A més, la temperatura pujarà progressivament amb un ambient de primavera avançada o preestiuenc, ja podreu fer el canvi d'armari a les zones de l'interior i el Pirineu. Arriba el principi de la fi de la primavera i l'estiu escalfa motors.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.