Precipitacions que durant la matinada de divendres poden afectar a qualsevol punt del país. A partir de mig matí, però, farà net ràpidament i al seu darrere quedarà vent de mestral intens al sud i neu al Pirineu amb una cota que baixarà fins als 1.300 metres. A partir del cap de setmana l'ambient serà molt suau i temperatures cap amunt. Algunes màximes rondaran els 20ºC! Sol i boires a l'espera un nou canvi de temps a mitjans de la setmana vinent.

 

Divendres farà net ràpidament 

Durant la matinada de divendres les precipitacions arribaran de forma feble i minsa arreu del territori català. Divendres fins a mig matí encara pot quedar algun ruixat entre les comarques de Barcelona i Girona, així com al Pirineu, en canvi, pel sud i per Ponent es començaran a obrir grans clarianes. Les clarianes guanyaran terreny ràpidament amb els pas de la jornada i de cara a la tarda el sol i el vent s'aniran imposant. Un vent de component nord-oest que bufarà amb moltes ganes al sud del país i a cotes elevades del Pirineu. Especial atenció a les Terres de l'Ebre i al sud del Camp de Tarragona on el mestral bufarà amb ganes. A l'Empordà bufarà la tramuntana amb alteració marítima al nord de la Costa Brava.

Pel que fa a la cota de neu, inicialment rondarà els 2.000, però ràpidament baixarà fins als 1.600 metres a mig matí. A la tarda la nevada quedarà restringida al vessant nord del Pirineu amb una cota de neu més baixa, de tan sols 1.300 metres. A cotes mitjanes del Pirineu s'acumularan gruixos de mig pam de neu, i a cotes elevades un pam de neu, fins i tot més als cims del Pirineu Occidental.

Cap de setmana suau amb algunes boires 

Cap de setmana amb temperatures a l'alça. Dissabte, sobretot a la tarda, hi haurà precipitacions al Pirineu Occidental, però amb pluja a pràcticament totes les cotes, tan sols es veurà nevar a dalt dels cims. En aquest sentit, es fondrà part de la neu que caurà el divendres. A cotes elevades del Pirineu encara bufarà el vent amb cops forts, en canvi, el mestral de les comarques del sud anirà a la baixa. A la resta núvols i clarianes, més abundants al terç nord i més sol al sud.

Diumenge l'anticicló s'imposarà i pujarà molt la temperatura, amb sol, alguna pinzellada de núvols prims i boires. Dilluns la boira serà persistent a l'altiplà Central, on l'ambient es mantindrà fred, en canvi, a la resta les temperatures seran molt suaus i fins i tot amb màximes de 20ºC. Dimarts serà l'últim dia d'ambient suau, ja que entre dimecres i dijous un nou canvi de temps ens portarà una baixada de les temperatures, amb més nuvolositat i precipitacions al nord del país.