Arriba un fort canvi de temps amb pluges que deixaran més de 100 litres per metre quadrat en algunes zones de Catalunya. Alerta, també, per fortes ventades i per una brutal baixada de les temperatures que ens portarà fred hivernal a totes les comarques. A partir de quina hora plourà? Quan es desplomaran les temperatures? Atenció a la previsió del temps per al cap de setmana i al que podria passar durant el Pont de la Puríssima. Xavi Freixes us explica tots els detalls en aquest vídeo:

 

Forts alts i baixos meteorològics a Catalunya

Aquest dijous farà sol durant la primera meitat del dia amb una forta pujada de les temperatures diürnes a la costa i al prelitoral. Les màximes s'aproparan als 25ºC a la ciutat de Girona i superaran els 20ºC a gran part de la costa catalana. A partir del migdia començarà a ploure a l'oest del país on els paraigües es faran imprescindibles durant la tarda i el vespre. Les precipitacions aniran guanyant terreny de ponent a llevant i a la nit arribaran, també, a la costa i al prelitoral de Barcelona i a les comarques de Girona. Les quantitats de pluja més importants cauran al Pirineu de Lleida, sobretot al sud de la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Jussà i Pallars Sobirà on, en tot l'episodi, s'hi podrien acumular més de 100 litres per metre quadrat. Per desgràcia no plourà amb aquesta intensitat a la majoria de pobles i ciutats. Cauran entre 10 i 20 l/m2 a les comarques de Ponent i en alguns punts de l'interior de les comarques de Tarragona. En canvi, les pluges seran molt més dèbils i disperses a Barcelona i a Girona on no haurem d'obrir els paraigües fins a la nit. Aquest dijous només nevarà a les cotes més altes del Pirineu. Vent moderat del sud-oest amb mar alterat.

Cauran més de 100 litres en algunes comarques Avís Meteocat
Cauran més de 100 l/m2 en algunes comarques del Pirineu de Lleida / Meteocat

L'hivern arriba abans d'hora: farà un fred que pelarà

Divendres plourà a les comarques de Barcelona i Girona. La tramuntana i el mestral guanyaran força a mesura que avanci el dia i les temperatures cauran en picat. Ambient cada cop més assolellat a les comarques de Ponent i al sud del país. Nevarà amb força a la cara nord del Pirineu per damunt dels 1.200 metres. Al vespre la cota podria baixar fins els 1.000 metres a la Val d'Aran i zones pròximes. El cap de setmana farà sol amb temperatures d'hivern. Dissabte, a primera hora, encara hi haurà força núvols a la Val d'Aran però s'aniran trencant a mesura que avanci el dia. No és impossible algun xàfec sorpresa i de curta durada a la costa de Barcelona. La tramuntana i el mestral continuaran presentant ratxes fortes però aniran afluixant, sobretot de cara a diumenge. Això permetrà que les temperatures caiguin en picat amb matinades hivernals. Diumenge ens despertarem amb temperatures sota zero a gran part de Catalunya excepte a la costa on les mínimes voltaran els 5 o 6ºC. Tampoc gelarà en alguns pobles del prelitoral. Diumenge hi haurà intervals de núvols poc importants i dominaran les estones de sol. Atenció al que podria passar durant el Pont de la Puríssima: un fort canvi de temps podria arribar a Catalunya el proper divendres, 8 de desembre. Aquest dijous, a partir de les vuit del vespre, Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes us diran què podria passar la setmana que ve a Catalunya.