Canvi radical de temps a Catalunya on estem a punt de tastar l'hivern amb fred, neu, perilloses ventades i tempestes. Panorama radicalment diferent al que hem tingut les últimes setmanes i mesos. Rescateu la roba d'abric, sortiu de casa amb el paraigua en algunes comarques, poseu-vos pedres a les butxaques pel fort vent i els esquiadors ja es poden començar a refregar les mans. On i quan plourà i nevarà? Quines comarques estan en alerta per temps perillós? Fins quan durarà l'ambient hivernal? Atenció a la previsió del temps per a les properes hores i dies! Te l'expliquem amb tots els detalls en aquest vídeo:

 

Fred d'hivern i alerta per temps perillós a Catalunya

Aquest dimarts arriba la patacada de les temperatures amb fortes ventades que faran que la sensació de fred sigui més acusada. Nevarà amb força a la Val d'Aran i zones pròximes per damunt dels 1.300 o 1.400 metres. Nevades més febles a la cara sud i al Pirineu Oriental. Restes d'inestabilitat a les comarques de Barcelona i Girona amb alguns xàfecs i tempestes que donaran pas a moltes estones de sol a mesura que avanci el dia. Alerta per vent molt fort al Pirineu, Alt i Baix Empordà i a les Terres de l'Ebre amb ratxes màximes que, en alguns casos, superaran els 100 quilòmetres per hora. Maregassa amb onades superiors als dos metres i mig d'alçària al nord de la Costa Brava. Temperatures màximes d'entre 14 i 17ºC a la majoria de pobles i ciutats. Les més altes no passaran dels 20ºC a la ciutat de Barcelona.

Perill fort vent dimecres, 22 de novembre Catalunya Meteocat
Alerta per temps perillós a Catalunya amb fortíssimes ratxes de tramuntana i mestral / Meteocat

Perill de gelades

Dimecres farà un fred que pelarà amb fortes ratxes de tramuntana i mestral, sobretot als dos extrems del país. Continuarà nevant a la cara nord del Pirineu on la cota baixarà fins els 1.100 metres i, en tot l'episodi, s'acumularan més de 40 o 50 centímetres de neu nova a les cotes més altes. Cel ras amb bona visibilitat a gran part de Catalunya. Dijous també farà sol però molta atenció perquè, de matinada, les temperatures podrien baixar fins els -4ºC o -5ºC a Vielha, la Seu d'Urgell i Puigcerdà, -1ºC o -2ºC a Balaguer, Olot i Vic, 2ºC a Girona, 6ºC a Tarragona i 8ºC a la ciutat de Barcelona. Alerta perquè les gelades arribaran a l'interior del país i a totes les valls del Pirineu. Un consell: si teniu plantes sensibles al fred, protegiu-les i si encara teniu tomàquets per collir als horts, aprofiteu les immediates hores perquè, a partir de la nit de dimecres a dijous, les gelades se les podrien carregar. El sol i el fred també seran els protagonistes del proper divendres tot i que les temperatures màximes seran més suaus. El cap de setmana, una nova patacada de les temperatures afectarà Catalunya amb sol, moltes boires a les planes i fondalades de l'interior i amb un possible canvi de temps que, el proper diumenge, podria deixar algunes pluges a la costa de Barcelona, Costa Daurada i a les Terres de l'Ebre.