Arriba un fort i sobtat canvi de temps a Catalunya. Les pluges donaran pas a una espectacular baixada de les temperatures que ens pelarà de fred, nevarà al Pirineu i el vent serà molt empipador accentuant encara més la sensació de fred. Atenció al que passarà aquest cap de setmana i a la previsió del temps per al Pont de la Puríssima. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'ho expliquen en aquest vídeo:

 

Desembre arribat, posa't set capes d'un plegat

Aquest divendres començarà amb pluges a moltes comarques però, a mesura que avanci el dia, deixarà de ploure i sortirà el sol a les comarques de Lleida i Tarragona. A Barcelona, en canvi, els paraigües seran imprescindibles fins ben entrada la tarda i a Girona hi pot ploure durant tot el dia. Poden caure més de 100 litres per metre quadrat al Pirineu de Lleida on, aquest divendres, la cota de neu rondarà els 1.600 metres al matí però baixarà progressivament fins els 1.200 metres. La tramuntana i el mestral aniran guanyant força als dos extrems del país i les temperatures iniciaran una forta baixada que, també i sobretot, notarem durant el cap de setmana.

Desembre nevat, bon any assegurat

Dissabte farà sol a tot Catalunya excepte a la Val d'Aran i zones pròximes on, durant el matí, encara nevarà per damunt dels 1.000 metres i, esporàdicament, per sota d'aquesta cota. No descartem que nevi a Vielha capital. Tramuntana i mestral amb ratxes fortes i possibles ruixats sorpresa a la costa de Barcelona (si arriben a caure seran de curta durada). Diumenge el vent ja no serà notícia i això permetrà una patacada brutal de les temperatures mínimes. Ens despertarem amb temperatures sota zero excepte a la costa i en punts del prelitoral. Diumenge les boires guanyaran protagonisme en moltes planes i fondalades de l'interior. La setmana que ve arrencarà amb un temps variable, amb boires a l'interior i amb precipitacions febles al Pirineu que seran de neu per damunt dels 1.500 o 1.600 metres. Ambient molt fred tot i que les temperatures seran una mica més altes. El Pont de la Puríssima podria començar amb una situació de ponent però atenció perquè posteriorment no descartem un canvi de temps. Tot això, però, ho anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat perquè ara mateix els principals models meteorològics no es posen d'acord sobre el que podria passar.