Catalunya està en plena ebullició per una onada de calor extraordinària que està deixant temperatures extremes, tant de dia com de nit. La calor desbocada s'allargarà fins divendres i seran sis dies consecutius amb pics de 40ºCnits infernals amb mínimes roents, quan la temperatura no baixa dels 30ºC. Tota aquesta calor emmagatzemada al mar i a la superfície de sòl es canalitzarà en forma de més energia per les possibles tempestes i pedregades del cap de setmana. Passarem de la calor sufocant a un ambient de finals d'estiu en poques hores causat per una dràstica baixada de la temperatura.T'ho expliquem tot plegat al següent vídeo!

 

 

Calor infernal i tempestes de tarda

La predicció del temps ens porta per dimarts el tercer dia d'onada de calor salpicat per algunes tempestes a la meitat nord de Catalunya. Sol abrasador al matí i temperatura que pujarà sense frens. A les 9h ja es podran superar els 30ºC a moltes comarques i a les 12h es fregaran els 40ºC a l'interior de Girona i Barcelona. Creixement de nuvolades al migdia al sector del Pirineu i primeres tempestes a partir de les 15h. Tarda marcada per les tempestes, que podrien baixar fins al Prepirineu, el nord de la Catalunya Central i la conca de Tremp. Les precipitacions seran més extenses i intenses que els dies anteriors i localment podrien anar acompanyades de fortes ràfegues de vent, pedra i calamarsa. Les tempestes deixaran encluses o restes de núvols alts, que a mesura que avanci la tarda s'aniran expandint a bona part del territori i deixaran un cel enterbolit. Les encluses seran responsables de disparar la xafogor i fer-la insuportable.La temperatura tocarà sostre a primera hora de la tarda amb més de 40ºC a Ponent i l'interior de Tarragona.

Onada de calor fins divendres, després novetats sucoses!

Encara queden molts dies durs i de calor extrema. La temperatura començarà a baixar divendres, però vindrem de tan amunt que la calor encara serà molt intensa. El plat fort podria arribar dimecres, quan la temperatura tocaria sostre amb gairebé 43ºC a Ponent, 40ºC a moltes comarques, més de 35ºC a la costa, nits tòrrides fins al prelitoral i fins i tot alguna mínima roent al litoral. Simultàniament, les tempestes del Pirineu quedaran en un segon pla i cada tarda s'aniran formant tronades explosives a sectors de muntanya. Màxima atenció el cap de setmana amb un possible canvi de temps de primer ordre per l'arribada d'una pertorbació activa. La barreja de la calor latent i l'aire fred en alçada podrien formar un còctel perillós i la inestabilitat seria acusada i força extensa a moltes comarques. Per tant, tempestes a dojo tant dissabte com diumenge amb calamarsades, pedregades violentes i possibles fenòmens severs com aiguats, inundacions o fins i tot algun esclafit o mànega marina. A més, les tempestes vindran acompanyades d'una brusca baixada de la temperatura que refrescarà una mica l'ambient de nit i el suavitzarà durant el dia.