L'onada de calor repunta i ens complicarà el cap de setmana a Catalunya. Atenció, però, perquè la previsió del temps anuncia canvis importants que molt aviat portaran tempestes generals i algunes pedregades al país. De moment, màxima alerta pel risc de cops de calor, incendis i per l'alarmant sequera que castiga Catalunya. Quines temperatures tindrem aquest cap de setmana a Catalunya? Per què diumenge serà el pitjor dia de la setmana? Quan arribaran les tronades que refrescaran el país? La resposta a tot això la trobareu en aquest vídeo:

 

☀️🔥 Onada de calor a Catalunya, DIRECTE | Última hora de restriccions i Pla Alfa 3

Es dispara la calor i s'activen totes les alertes

Aquest dissabte es presenta assolellat a tot Catalunya amb temperatures d'entre 35 i 38ºC a la majoria de comarques. A la costa els termòmetres no passaran dels 31 o 32ºC però la xafogor continuarà sent insuportable. Alerta, també, les matinades del cap de setmana perquè les mínimes voltaran els 25 o 26ºC a primera línia de mar amb una acusada sensació de xafogor que provocarà nits d'insomni en molts pobles i ciutats del país. Diumenge també farà sol a les quaranta-dues comarques catalanes i les temperatures tocaran sostre. L'onada de calor revifarà encara més i tindrem màximes de 40ºC al Pla de Lleida, a la Catalunya Central i en punts del prelitoral. A Girona arribarem als 39ºC a l'ombra. Puntualment tindrem temperatures superiors als 40ºC a l'ombra a les comarques de Ponent i en punts de la comarca del Bages com Artés. La temperatura de l'aigua del mar també està per sobre del que és habitual al juliol: a l'Estartit l'aigua superficial està a gairebé 25ºC, ja arriba als 25ºC a Cadaqués, Palamós i a Calella de Palafrugell, als 26ºC a Lloret de Mar, Arenys de Mar, a les platges de Barcelona i a Santa Susanna, als 27ºC a Sitges, Cunit i Coma-ruga, i als 28ºC a Altafulla, Cambrils i a Salou.

❗🐶 Alerta! L'onada de calor crema les potes dels gossos a Catalunya: l'asfalt supera els 50ºC

Quan cauran fortes tempestes i refrescarà a Catalunya?

La propera setmana començarà amb una calor i una xafogor difícils d'aguantar. Així, el proper dilluns, tot i que els termòmetres marcaran un parell de graus menys que diumenge, la nostra pell pràcticament no notarà cap diferència i la xafogor serà terrible. A la tarda ja tindrem una novetat: cauran tempestes al Pirineu i als ports de Tortosa-Beseit. Dimarts afluixarà una mica la calor però en continuarà fent molta. A Lleida, per exemple, encara s'arribarà als 37ºC (clar que ja no seran els 41ºC que tindrem diumenge). Tempestes de tarda al Pirineu. Dimecres les temperatures ja s'hauran normalitzat i les màximes més altes del país no passaran dels 35ºC. A la tarda cauran tempestes en zones de muntanya que també arribaran a alguns pobles de les comarques de Lleida i de l'interior de les Terres de l'Ebre. Dijous, 28 de juliol, podria ser el dia més plujós i fresc del que portem d'estiu. Tindrem una bossa d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que, durant la tarda, farà que caiguin tempestes a moltes comarques catalanes. Malauradament no descartem alguna pedregada.

Tempestes a Catalunya dijous 28 juliol 2022 / GFS Wetterzentrale
El proper dijous, 28 de juliol, cauran tempestes a gran part de Catalunya / GFS Wetterzentrale

Divendres, 29 de juliol, tornaran a pujar les temperatures i tindrem xàfecs i tempestes al nord de les comarques de Barcelona, a Girona i al Pirineu. L'últim cap de setmana del mes de juliol, els dies 30 i 31, tornarà a fer més calor amb domini del sol a totes les comarques catalanes. No us perdeu aquest vídeo dels ànecs del coll verd buscant l'ombra per fugir de la calor a l'Estany de Banyoles: