Els mapes del temps fan tremolar: fred i neu a punt d'arribar a Catalunya amb fortes ventades i una sensació tèrmica insuportable. Nevarà a la platja de Barcelona? Atenció perquè els mapes del temps no descarten neu a cota zero amb una brutal baixada de les temperatures. El temps està a punt de ser notícia per fred i neu a moltes comarques. T'expliquem la previsió del temps per al cap de setmana en aquest vídeo:

 

Nevarà a la platja de Barcelona?

La previsió del temps confirma un fort canvi per d'aquí a poques hores a Catalunya. De moment, aquest dissabte serà un dia radiant amb sol a tot Catalunya i temperatures primaverals. Aprofiteu perquè tindrem màximes superiors als 20ºC en algunes comarques. Les nits es mantindran força fredes amb gelades a les planes i fondalades on, de matinada, es formen boires gebradores que es dissipen ràpidament al cap de poques hores. La tramuntana continua presentant ratxes moderades al nord de la Costa Brava. Diumenge també farà sol amb temperatures molt suaus tot i que seran un parell de graus més baixes. El gran canvi de temps arribarà just després del primer cap de setmana del mes de febrer tal com t'expliquem en el vídeo que pots veure a l'inici d'aquesta informació.

neu barcelona platja   acn
Nevarà a la platja de Barcelona? / ACN

Neu a cota zero

El gran canvi de temps arribarà a partir del proper dilluns, 6 de febrer. Les temperatures cauran en picat a mesura que avanci el dia i, durant el migdia i la tarda, es taparà el cel a la majoria de comarques amb xàfecs irregulars que seran de neu per damunt dels 800 metres. La cota baixarà fins els 500 metres a la nit. Les precipitacions seran més abundants a la costa i al prelitoral. Començaran a Girona i ràpidament avançaran cap a Barcelona i Tarragona. Dilluns no plourà ni nevarà a les comarques de Lleida. El vent de gregal serà cada vegada més fort i farà que la sensació de fred sigui insuportable. Temporal marítim. Dimarts, dia 7, farà fred de rigorós hivern amb nevades a qualsevol punt del país per damunt dels 200 metres. Puntualment es desplomarà aire fred de les capes altes de l'atmosfera i pot nevar a cota zero. Per tant, veurem algunes platges emblanquinades. Les precipitacions més abundants també se centraran a la costa i al prelitoral. En canvi seran gairebé inexistents a la Val d'Aran i zones pròximes. Llevant fort a la Costa Brava i gregal a la resta amb el mar molt alterat.

Si el febrer no febreja, tot l'any bogeja

Dimecres continuarà el temps insegur amb xàfecs a la costa i al prelitoral. La cota de neu pujarà fins els 550 metres i serà fins i tot més alta a mesura que avancin la tarda i el vespre. Alguns models meteorològics anuncien una progressiva pujada de les temperatures els propers dijous i divendres. Tot això, però, ho haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat. El que cada vegada sembla més clar és que, la setmana que ve, ens pelarem de fred i veurem nevar a cotes molt baixes, com a mínim fins dimecres. Veurem si finalment s'allargaran o no el fred i la neu a cotes baixes. De moment, bon cap de setmana a tothom i gaudiu de les temperatures primaverals d'aquest dissabte i diumenge.

Ametller florit a la Selva de Mar, a l'Alt Empordà Foto @jordihernaez
Ametller florit a la Selva de Mar, a l'Alt Empordà / Foto: @jordihernaez