Fred d'hivern, neu a cotes baixes, pluges, gelades i boires! Aquests són els protagonistes de la previsió del temps per al pont de la Puríssima a Catalunya. Quan nevarà i en quines cotes? Quins dies plourà? Quines temperatures tindrem? Atenció perquè la previsió del temps presenta una novetat d'última hora molt important pel llarg pont. Us ho expliquem en aquest vídeo:

 

El fred d'hivern s'instal·la a Catalunya

El fred d'hivern s'instal·la a Catalunya. L'Estany de Saburó, per exemple, a la capçalera de la Vall Fosca, ha registrat una temperatura de -14,2ºC. L'estany tot just es comença a gelar i, enguany, ho fa més tard del que és habitual. Aquests dies, però, no cal anar tan amunt per trobar fred perquè bona part de l'interior del país es desperta amb temperatures sota zero i amb gelades i gebrades que comparteixen protagonisme amb moltes boires. Tot seguit podeu veure imatges del fred d'hivern:

Estany de Saburó Foto @climavallfosca
L'Estany de Saburó es comença a gelar amb una temperatura mínima de -14,2ºC / Foto: @climavallfosca

Desembre arribat, posa't set capes d'un plegat

Aquest dissabte es presenta força ennuvolat a tot Catalunya. Durant la primera meitat del dia tindrem estones de sol en moltes comarques excepte en planes interiors on les boires seran abundants i espesses. A mesura que avanci la tarda els núvols es faran més abundants arreu i, cap al tard, no descartem quatre gotes a l'oest de Catalunya on podria nevar de manera anecdòtica per damunt dels 800 metres. Ambient molt fred durant tot el dia. Diumenge sortiu de casa amb el paraigua perquè plourà a moltes comarques. La cota de neu continuarà rondant els 800 metres a l'interior del país i no descartem enfarinades sorpresa en cotes més baixes. També cauran ruixats de neu granulada. En general les precipitacions seran de caràcter dèbil. Ambient de ple hivern. 

Sortida de sol espectacular a la ciutat de Barcelona Foto @alfons pc
Sortida de sol espectacular a la ciutat de Barcelona / Foto: @alfons pc

Quin temps farà pel pont de la Puríssima a Catalunya?

El pont de la Puríssima arrencarà amb un dilluns mig ennuvolat. Al matí tindrem estones de sol excepte on hi hagi boira. A la tarda es taparà més i poden caure quatre gotes a l'interior que seran de neu per damunt dels 1.500 metres. Afluixarà una mica el fred. El dimarts, 6 de desembre, serà el dia menys fred de tota la setmana però tindrem molts núvols i pluges dèbils. Nevarà per damunt dels 1.800 metres. Dimecres tornaran a baixar les temperatures i continuarem amb força núvols però només alguna pluja feble i molt aïllada. El dijous, 8 de desembre, farà sol al matí però, durant la tarda i el vespre, plourà a tot Catalunya. Les precipitacions seran generals i fortes. La cota de neu rondarà els 1.200 metres però, a última hora de la nit, pot baixar fins els 800 metres.

Bossa d'aire fred a les capes altes desembre 2022 GFS Wetterzentrale
Fort canvi de temps a Catalunya durant la segona meitat del pont de la Puríssima / GFS Wetterzentrale

Desembre nevat, blat assegurat

El divendres, 9 de desembre, plourà sobretot durant la primera meitat del dia amb una cota de neu de 800 o 900 metres a l'oest de Catalunya i de 1.300 metres a la resta. A la nit, la cota baixarà fins els 800 metres arreu però només quedaran precipitacions a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. Patacada de les temperatures i vent cada vegada més fort. Dissabte podria arribar un canvi de temps molt important amb una bossa d'aire fred de -30ºC a 5.600 metres d'altura. La tramuntana i el mestral presentaran ratxes huracanades a moltes comarques amb sol al Pla de Lleida i a les comarques de Tarragona. Atenció, però, perquè cauran xàfecs a Barcelona, a Girona i al Pirineu que podrien ser de neu a cotes baixíssimes. Farà fred de cru hivern amb gelades gairebé generals. El diumenge, dia 11 de desembre, farà força més sol a pràcticament tot el país.