Ja es visualitza un altre canvi de temps, però encara queda suportar un dia més de tronades inesperades, pedra i tota mena de destrosses. Dia rere dia, les tempestes i sobretot, els danys que comporten, tornen a ser les grans protagonistes de totes les notícies. Aquesta vegada, però, apareixen també al mar: es formen durant la matinada i la seva trajectòria incerta fa que la previsió sigui molt complicada: si no toquen terra, passen desapercebudes, una anècdota més, mentre que si s'acosten a les zones poblades, provoquen pedregades, inundacions i greus complicacions. Dijous tornaran a formar-se aquests tipus de tempestes, així que no et perdis els detalls de la previsió meteorològica al següent vídeo i que no t'agafin per sorpresa:


Només un dia més amb grans tronades a la costa

Dijous de matinada travessarà una línia d'inestabilitat. Això per si sol no vol dir gran cosa, però amb aire fred en alçada i una convergència de vents entre la tramuntana que baixa des de l'Empordà i el mestral que surt per les Terres de l'Ebre, pot ser un còctel explosiu. En què es tradueix? Les tempestes tornaran a créixer i descarregar a primera línia de costa. Aquest tipus de nuclis tempestuosos tenen trajectòries molt inexactes: poden anar tranquil·lament desplaçar-se sobre del mar, però si toquen terra, provoquen greus complicacions a les zones costaneres, com ha passat aquest dimarts i dimecres.

 

Viatgen amb molta activitat elèctrica, les platges s'han de desallotjar i prohibir el bany. Però el que més preocupa és la gran quantitat d'aigua que pot caure en molt poc temps i les pedregades, que arriben a zones molt poc acostumades a aquest tipus de temps violent.

 

S'estan produint inundacions, cues quilomètriques a carreteres i destrosses en collites cada dia. Aquest matí han arribat amb força a punts de la costa Daurada. La calamarsada ha sigut molt intensa mar endins, entre Tarragona i Torredembarra.

La situació no millorarà la tarda de dijous, les tempestes tornaran a formar-se amb molta energia, però aquesta vegada a punts de l'interior de Girona, com al Ripollès, la Garrotxa i a la Selvai fins i tot podrien tocar a última hora la turística Costa Brava. Jornada complicada, amb fortes ratxes de vent i quantitats d'aigua que poden caure amb molta intensitat. Fins i tot, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per la intensitat de precipitació amb què podria arribar la pluja durant la jornada de dijous.

 

Avís meteorològic per intensitat de pluja per dijous 17 d'agost / Servei meteorològic de Catalunya
Avís meteorològic per intensitat de pluja per dijous 17 d'agost / Servei meteorològic de Catalunya


Aquest cap de setmana millora el temps


Després d'aquesta setmana tan tempestuosa, a partir de divendres la previsió meteorològica ja es preveu molt més tranquil·la. Les altes pressions tornaran a agafar el control: més calor, més sol i tempestes d'evolució només a punts de muntanya. Bones notícies per a poder gaudir dels últims dies d'agost, però la calor i la falta d'aigua comporta altres perills: els incendis encara són una gran amenaça a Catalunya i a les comunitats properes. 

 

 

El cos de bombers de la Generalitat de Catalunya continuen ajudant amb l'incendi forestal de Bejís que afecta zones entre Castelló, arrasant ja més de 15.000 hectàrees al País Valencià.