Termòmetres que aquest dissabte ja s'han enfilat per sobre dels 20ºC. Els dies vinents la temperatura encara pujaran més, sobretot a la costa i a alta muntanyaA l'interior però es mantindrà el fred acompanyat d'algunes boires, fins i tot persistents. L'ambient suau ens acompanyarà fins dimarts, ja que a partir de dimecres tindrem un canvi radical del temps!  

 

Suavitat a la costa i al Pirineu, boires a l'interior 

Diumenge amb boires matinals al Pla de Lleida, altiplà Central i a la Catalunya central. Unes boires que, de moment diumenge, s'acabaran aixecant al llarg de la jornada. A la resta sol esmorteït per bandes de núvols prims. La temperatura pujarà, sobretot a les comarques litorals i en zones de muntanya, amb màximes superiors als 20ºC a la meitat sud del litoral i a les Terres de l'Ebre. Dilluns la temperatura encara pujarà més, amb màximes de 22-24ºC al litoral i a les comarques gironines. Per contra, a punts de l'interior la temperatura quedarà per sota dels 10ºC a causa de bancs de boira persistents, preferentment a l'Altiplà de la Segarra i al nord del Pla de Lleida.

tuit

Canvi de temps a partir de dimecres! 

Dimarts serà l'últim dia de suavitat i màximes superiors als 20ºC a les comarques litorals i prelitorals, fins i tot les temperatures encara es podrien enfilar una mica més pel vent de Ponent. Dimecres tindrem un canvi radical del temps, amb una contundent baixada de la temperatura, molta nuvolositat i fins i tot alguna precipitació al nord del país. Després del pas de la línia frontal de dimecres, quedarà un ambient fred i vent del nord, però amb molt poques precipitacions tret del Pirineu on la cota de neu baixarà fins als 1.300 metres. Ja de cara al cap de setmana vinent s'està rifant un episodi de precipitacions a la Mediterrània Occidental, des del temps d'El Nacional anirem seguint aquesta interessant situació.