El mes de març arrencarà amb pluges, tempestes, fred i neu a Catalunya. La previsió del temps anuncia un canvi brusc i sobtat per al proper cap de setmana. Ara mateix és notícia la nevada més important de la temporada a la cara nord del Pirineu on, en alguns casos, se superarà el mig metre de neu nova amb fortes i perilloses ventades. Aquest dimecres canviarà el temps i també s'esperen novetats per dijous i divendres. Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

La nevada més forta de la temporada

Aquest dimecres farà sol a tot Catalunya però, durant el matí, encara nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord, on la cota voltarà els 800 o 1.000 metres. La nevada desapareixerà ràpidament a mesura que avanci el dia i s'obriran clarianes. Intervals de núvols al nord-est que, a primera hora, podrien deixar algun ruixat anecdòtic. Tramuntana i mestral amb ratxes molt fortes fins al migdia. Alerta perquè els cops màxims superen els 120 quilòmetres per hora. A la tarda encara bufarà el vent però, poc a poc, anirà afluixant. Temperatures sense gaires canvis. Dijous al matí també farà sol però, a la tarda, es taparà a l'oest del país i, a última hora, cauran pluges dèbils i disperses a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Nevarà al Pirineu on la cota, a la nit, baixarà fins els 1.000 metres. La nit-matinada de dijous a divendres cauran precipitacions febles a la resta del país i no es impossible alguna tempesta, localment moderada.

Pluges, fred, neu i tempestes el cap de setmana

El proper divendres farà sol a tot Catalunya però els més matiners encara es podrien trobar algun xàfec a la costa de Barcelona. Tornaran a baixar les temperatures amb vent fort del nord-oest al nord de la Costa Brava. Dissabte al matí l'ambient serà assolellat però ràpidament s'anirà tapant a l'oest del país. Durant la tarda i el vespre les pluges arribaran a les comarques de Lleida, Terres de l'Ebre i a la Catalunya Central. Nevarà al Pirineu on la cota anirà baixant dels 1.500 metres fins els 1.000 metres a última hora. Dissabte a la nit i entrada la matinada de diumenge els xàfecs i les tempestes podrien arribar a qualsevol punt de Catalunya amb una forta baixada de les temperatures. Atenció perquè pot caure calamarsa o pedra amb autèntics festivals de llamps i trons. El proper diumenge serà un dia marcat pel fred i el vent amb sol a tot el país excepte al Pirineu on continuarà nevant, sobretot a la cara nord. També pot caure algun xàfec aïllat al nord de les comarques de Barcelona i , sobretot, a l'interior i sud de les de Girona. Dilluns que ve, 4 de març, a la tarda una nova tongada de pluges dèbils arribarà per l'oest de Catalunya i, a la nit, arribarà de forma encara més dispersa a la resta.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.