La previsió del temps anuncia un fort canvi de cara al pont de la Puríssima a Catalunya. El mes de desembre arrencarà amb fred, pluges i nevades a cotes baixes. On i quan nevarà? Fins quan duraran les temperatures de ple hivern? La primera setmana del mes de desembre estarà marcada per la inestabilitat amb força dies passats per aigua però també tindrem alguns dies assolellats. Si voleu conèixer tots els detalls de la previsió del temps, no us perdeu aquest vídeo:

 

❤️🐶 El fred que arriba a Catalunya és perillós per a la salut del teu gos: t'expliquem per què i et donem consells en aquest vídeo!

El desembre arrencarà congelat

Aquest dimecres farà sol a gran part de Catalunya però amb algunes excepcions. Les boires seran notícia en planes i fondalades interiors i augmentaran els núvols a la costa de Barcelona i Tarragona on, amb el pas de les hores, s'acabarà tapant i no descartem algun ruixat. A la ciutat de Barcelona, per exemple, cada cop veurem més núvols i, amb el pas de les hores, pot ploure. Ambient més fred amb màximes que, com a molt, arribaran als 14 o 15ºC al litoral. A l'interior tindrem màximes de només 10 o 11ºC. El temps més assolellat el tindrem en zones elevades i al nord del país. Dijous baixaran més les temperatures amb boires a l'interior, sol a la majoria de comarques i molts núvols al sud del país amb algun xàfec al Montsià, Baix Ebre o al Baix Camp.

Altocumulus lenticularis format pel vent a les Terres de l'Ebre Foto @joelduraports
Altocumulus lenticularis amb forma de dofí o de tauró a les Terres de l'Ebre / Foto: @joelduraports

Quan nevarà a cotes baixes?

Divendres continuaran baixant les temperatures i, amb el pas de les hores, es taparà el cel a la costa i al prelitoral amb possibles precipitacions de caràcter dèbil. Divendres al vespre i dissabte al matí esperem precipitacions a les comarques més orientals del país. La cota de neu voltarà els 1.000 metres però durant la nit de divendres a dissabte pot baixar fins els 800 metres. Per sota d'aquesta cota cauran xàfecs de neu granulada o calabruix. Diumenge farà més sol amb boires a l'interior on l'ambient serà molt fred i humit. A les comarques on faci sol les temperatures diürnes seran més suaus però les nits es mantindran fredes a tot arreu.

Plourà pel pont de la Puríssima a Catalunya?

La setmana del pont de la Puríssima començarà amb sol i boires. El dimarts, dia 6, cauran xàfecs dispersos que seran de neu per damunt dels 1.800 metres amb temperatures força més altes. Dimecres, dia 7, plourà a última hora del dia amb neu per damunt dels 1.600 metres. Dijous les pluges cauran de bon matí i, durant el dia, s'obriran clarianes. Les pluges podrien tornar a Catalunya durant la nit-matinada del divendres, dia 9, al dissabte, 10 de desembre amb una cota de neu de 1.800 metres. Les temperatures seran força més altes, res a veure amb el fred que farà a finals d'aquesta setmana.