Ja és aquí el primer canvi de temps amb cara i ulls del mes d'abril que obrirà la porta a un període inestable amb pluges gairebé cada dia a Catalunya. L'atmosfera es posa dolça: un anticicló a les illes Britàniques canalitzarà una massa freda de l'interior d'Europa que augmentarà la inestabilitat i farà baixar els termòmetres. A banda dels ruixats i les tempestes primaverals, també tornarà la neu al Pirineu o en alguns cims de muntanyes emblemàtiques com el Montseny i tindrem un episodi de tramuntana molt tossuda a l'Empordà. De moment, la "bomba freda" ja ha deixat nevades a cotes baixes a ciutats de Bèlgica i França. En el següent vídeo t'expliquem la previsió del temps al mil·límetre i veiem les millors imatges de l'actualitat: 

 

Sarau a la Regió Metropolitana de Barcelona

La previsió del temps anuncia un dilluns inestable i passat per aigua a les comarques més poblades de Catalunya. De matinada i matí plourà a les comarques de Barcelona, al nord de Tarragona i al sud de Girona en forma de ruixats i localment amb forts patacs d'aigua. On més plourà serà a la Regió Metropolitana de Barcelona fins a mig matí i coincidirà amb l'entrada a les escoles, sortiu amb temps de casa! Petita treva al migdia i reactivació dels xàfecs i les tempestes a primera hora de la tarda amb alguna calamarsada forta per la presència de molt aire fred en altura. Les precipitacions viatjaran de l'interior en direcció a la costa. Neu a la cara nord del Pirineu i vent molt intens de tramuntana a l'Empordà amb ràfegues màximes de 80 a 100 km/h. La temperatura baixarà notablement i quedarà per sota dels 20ºC arreu i inferior als 15ºC a la costa. Sensació de fresca o fred, com si fos el mes de març.

Pluja a moltes comarques per Sant Jordi

Dimarts per la diada de Sant Jordi serà un dia insegur. El matí aguantarà amb estones de sol, però a partir del migdia creixeran nuvolades que deixaran un cel amenaçador i plourà en forma de xàfecs, tempestes i alguna calamarsada a la meitat est. La pluja a partir del vespre també podria arribar a la mateixa ciutat de Barcelona, però la resta de la jornada serà molt aprofitable per gaudir als carrers dels llibres i les roses. Vent intens als dos extrems de Catalunya i ambient fresc al migdia i fred a les nits. Atenció la nit de dimarts a dimecres amb les gelades tardanes a pobles i ciutats de l'interior, el Pirineu i localment del prelitoral: poden fer mal per la pagesia! Dijous tornarà a augmentar la inestabilitat amb nous ruixats a la meitat nord i est i encara hi ha incertesa sobre una possible regada generosa divendres. Us anirem informants des del temps d'ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.