Canvis de temps a la vista coincidint amb el Pont de la Puríssima a Catalunya. Una borrasca ens obligarà a obrir els paraigües i atenció als canvis bruscos i sobtats de temperatura que dispararan el nombre de constipats. Quin dia plourà a tot el país? Quins seran els dies més freds de la setmana? Xavi Freixes t'explica la previsió del temps en aquest vídeo on, a més, veuràs imatges espectaculars del duríssim temporal de fred i neu que afecta mig Europa:

 

La previsió del temps anuncia forts canvis a Catalunya

Aquest dimarts farà sol a tot Catalunya amb intervals de núvols a la costa que, puntualment i a estones, podrien tapar el cel i deixar quatre gotes mal comptades. Fins al migdia, però, el cel estarà força ras a la majoria de comarques. A la tarda els núvols alts enterboliran una mica l'ambient amb temperatures una mica més baixes. Ambient fred amb tramuntana forta a l'Empordà i mestral moderat a la Vall de l'Ebre. Les temperatures màximes més altes del país no passaran dels 15 o 16ºC. Dimecres tindrem més boires en planes i fondalades interiors. Al matí farà sol a gran part de Catalunya i, a la tarda, tornaran a augmentar els núvols prims que enlleganyaran el cel. Temperatures un parell de graus més altes.

El dia de la Puríssima plourà i nevarà

El proper dijous arriba un primera canvi de temps amb un augment dels núvols a tot el país. Plourà dèbilment a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Les precipitacions seran una mica més importants a la cara sud del Pirineu amb una cota de neu de 2.000 metres. Al vespre o a la nit els xàfecs poden arribar a qualsevol punt del país però, en general, seran molt dispersos i poc importants. Ambient força més suau amb vent moderat del sud-oest que alterarà la situació marítima. El proper divendres, dia de la Puríssima, plourà a tot Catalunya amb una cota de neu que anirà baixant fins els 1.200 metres. Temperatures clarament més baixes amb fortes ratxes de tramuntana i mestral, sobretot als dos extrems del país. Dissabte i diumenge farà sol excepte a la cara nord del Pirineu on dissabte encara pot nevar dèbilment. La cota rondarà els 1.400 metres a primeríssima hora però pujarà ràpidament fins els 2.000 metres. Les temperatures iniciaran una pujada que continuarà de cara a diumenge amb sol però amb moltes boires de matinada a l'interior. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes actualitzaran la previsió del temps per al Pont de la Puríssima aquest dimarts a la tarda a ElNacional.cat.