Arriba una borrasca transatlàntica molt veloç i profunda que reactivarà la inestabilitat diumenge i els pròxims dies. La borrasca va néixer de Terranova el divendres a la nit i en menys de 48 hores es col·locarà al sud de les illes Britàniques. Entre dilluns i dimarts ja estarà al damunt de Catalunya i portarà tot un reguitzell de fenòmens meteorològics com ruixats, calamarsades, neu, vent i fred. Malgrat el dolç moment de l'atmosfera i el ball de borrasques atlàntiques que tenim al damunt, no s'espera cap regada general i abundant, sinó que es tractarà d'una situació de pluges irregulars i mal repartides. T'expliquem tots els detalls dels canvis de temps dels pròxims dies al següent vídeo: 

 

Neu a cotes baixes

La previsió del temps anuncia nevades febles per damunt dels 500 metres el matí de diumenge als pobles del Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran, sense descartar al nord de la Noguera i l'est de l'Alt Urgell. Pobles com el Pont de Suert o fins i tot Tremp podrien quedar emblanquinats, tot i que no serà cap gran nevada. El fred captiu de la nit deixarà la cota de neu molt baixa, però pujarà ràpidament amb el pas de les hores i la precipitació es convertirà en aigua líquida. La nuvolositat serà abundant i el cel quedarà tapat i rúfol a tot arreu amb el permís d'alguna clariana esporàdica. Pluges febles a Ponent i les Terres de l'Ebre, agafeu el paraigua tot i que plourà poc! El vent afluixarà al terç sud de Catalunya i s'enfortirà el sud-oest o garbí a les comarques de Girona i Barcelona. La temperatura presentarà pocs canvis i es mantindrà frenada al migdia per l'escassa insolació. Ambient fred, el que pertoca. La mar encara estarà una mica remoguda.

El temps es complicarà la setmana vinent

Dilluns i dimarts augmentarà notablement la inestabilitat i passaran moltes coses. Dilluns amb estones de xàfecs, tempestes i calamarsades irregulars a les comarques de Girona i Barcelona. No a totes les ciutats ni tot el dia. També nevarà al Pirineu per damunt dels 1.000 metres i s'intensificarà el vent de mestral a Lleida i Tarragona. Dimarts tindrem una entrada de nord molt marcada que deixarà una nevada abundant a tot el Pirineu, ja que la neu saltarà també al vessant sud i les precipitacions arribaran en algunes comarques de la meitat est amb una cota de neu al voltant dels 1.000 a 1.300 metres. Tramuntana i mestral fortíssims amb ràfegues violentes superiors als 100 km/h, aneu amb precaució! Fred moderat, però sense exageracions. Millora del temps a partir de dimecres amb els últims flocs de neu al matí al Pirineu i més clarianes a la resta del territori. Encara bufarà amb energia el vent de mestral i tramuntana als dos extrems del país. Més endavant continuarà el temps variable, el vent anirà de baixada i les probabilitats de pluja seran baixes.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.