Després del pas del front les temperatures es tornaran a recuperar. Començarem la tardor amb fresca a primera hora, vent de tramuntana i mestral, alteració marítima al nord de la Costa Brava i algun ruixat entorn del Baix Montseny, Alt Maresme i sud de les comarques gironines. El dia de la Mercè les temperatures pujaran i tindrem un estiuet.

 

Encara restes postfrontals 

Fins al vespre de divendres encara hi haurà algun ruixat al nord, acompanyat de calamarsa a les comarques gironines. Durant la matinada aquesta inestabilitat es traslladarà davant de la costa central. Dissabte a primeres hores, boires i núvols baixos al sud de les comarques gironines, al litoral i prelitoral central i localment a la Catalunya central, que donaran pas de seguida a una jornada assolellada. A la tarda és possible algun ruixat entorn del Baix Montseny, Alt Maresme i sud de les comarques gironines. Sectors que es torbaran a recer del vent de tramuntana i mestral. El mestral bufarà moderadament a la meitat sud del país fins al migdia. La tramuntana bufarà amb ganes a l’Empordà i farà alterar l’estat del mar amb onades de fins a 2 metres al cap de Creus i al cap de Begur. Les mínimes baixaran i les màximes pujaran, l’amplitud tèrmica entre el dia i la nit serà notable.

L'estiuet de la Mercè

Diumenge les temperatures pujaran, sobretot al Pirineu. A les fondalades interiors les mínimes encara seran força fresques amb inversió tèrmica. Ambient plenament assolellat només amb algun núvol decoratiu, al matí a indrets de costa i a la tarda a punts de muntanya del prelitoral i del nord-est. El vent anirà a la baixa.

La setmana entrant les temperatures encara pujaran una mica més. La temperatura es trobarà molt per sobre de la mitjana. A principis de setmana, tindrem molt sol i pocs núvols. A mitjan setmana alguna cua de front ens podria portar més nuvolositat i com a molt, alguna precipitació al Pirineu.