La borrasca Celia s'ha convertit en la gran protagonista de la situació del temps. Les pluges que ja han regat tot Catalunya, per sort, tindran continuïtat durant els propers dies i setmanes. Alerta, però, al que pot passar les properes hores perquè veurem com el cel es torna d'un color taronja o marró. La veritat és que tindrem sorpreses i fenòmens meteorològics severs. Molta precaució i un consell: no deixeu res a l'aire lliure i rescateu les mascaretes per sortir al carrer. Si voleu saber què passarà a Catalunya i quins dies es presenten més passats per aigua, no us perdeu la previsió en aquest vídeo:

 

Catalunya o Mart?

La previsió del temps confirma que ens farem un tip de dies ennuvolats amb pluja. Sens dubte, però, és la millor notícia tenint en compte la greu sequera que arrosseguem de fa mesos. No s'arreglarà en dos dies però poc a poc anirem sumant litres. Aquesta setmana, tot i la inestabilitat, no farà fred. De fet, en general, les temperatures seran força suaus.

Cel vermell a Elda / Foto: @gs_maricarmen TwitterLa pols del desert del Sàhara tenyirà el cel de Catalunya de color vermellós. De moment així estan a Elda, al sud del País Valencià on s'aconsella sortir al carrer amb mascareta / Foto: @gs_maricarmen Twitter

Pluja de sang

Aquest dimarts es presenta mig ennuvolat i amb domini del sol a l'interior del país. A la costa continuarà el cel tapat però gairebé no plourà. Una altra novetat que notarem durant les properes hores i dies és l'arribada de polsim del desert del Sàhara. Això farà que el cel es tenyeixi d'un color taronja o vermellós que ens recordarà el planeta vermell. Les partícules que tindrem en suspensió a Catalunya són la pols i l'arena que ens arribarà des del desert més gran del món. Això farà que, quan plogui, l'aigua vagi acompanyada de fang i ho empastifi absolutament tot. Vaja que tindrem pluja de fang o el que també es coneix com a pluja de sang. Alerta perquè aquesta calitja, aquesta pols en suspensió pot provocar problemes respiratoris per la qual cosa aconsellem rescatar les mascaretes per sortir al carrer. En algunes comarques del País Valencià també recomanen no fer esport d'alta intensitat a l'aire lliure. Aquest fenomen també pot provocar irritacions a la pell i als ulls. De moment, aquest és l'aspecte que ja presenta el cel al sud-est de la península:

Dimarts i dimecres, veurem núvols però, en general, no plourà. De fet, dominaran les estones de sol a l'interior del país i al Pirineu de Lleida amb temperatures força suaus. A la costa i al prelitoral tindrem més núvols i poden caure quatre gotes mal comptades per empastifar tot el que tinguem a l'aire lliure. Els plugims seran més probables a les comarques de Girona. La cota de neu rondarà els 2.200 metres. Dimecres a la tarda-vespre els plugims guanyaran terreny a tota la costa.

Cap de setmana: un dia de cada color

Dijous s'embolica la troca amb pluges generals i més intenses. La inestabilitat, com dèiem, durarà força dies. Divendres i dissabte, tindrem poca pluja i més estones de sol però diumenge tornarà a guanyar terreny la inestabilitat amb pluges més generals. Aquesta tònica de temps inestable sembla que ens acompanyarà durant tot el que queda del mes de març, tal i com ja fa dies que us anunciem des d'ElNacional.cat.