Cap de setmana amb temperatures sota zero a gran part de Catalunya. Atenció, també i sobretot, a les novetats que presenta la previsió del temps per al Pont de la Puríssima a Catalunya. Una pista: necessitarem els paraigües. Aquest cap de setmana, patacada de les temperatures, xàfecs sorpresa i fred hivernal a tot el país. On plourà i nevarà aquest dissabte i diumenge? Quin temps farà la setmana que ve? T'expliquem totes les novetats d'última hora en aquest vídeo:

 

Farà un fred que pelarà amb ruixats sorpresa

Aquest dissabte farà un fred que pelarà amb fortes ratxes de tramuntana i mestral, sobretot als dos extrems del país. Domini del sol a gran part de Catalunya excepte a la Val d'Aran i zones pròximes on, durant el matí, encara nevarà per damunt dels 1.000 metres. A última hora del dia cauran ruixats sorpresa al sud de la Costa Brava i a la costa de Barcelona. Diumenge el vent ja no serà notícia i això permetrà que les temperatures mínimes siguin molt baixes amb gelades a molts pobles i ciutats. Ens despertarem amb valors d'entre 0 i -3ºC a moltes zones de l'interior i de -6ºC o -7C a Vielha i a la Seu d'Urgell. Precaució perquè les boires seran abundants en planes i fondalades interiors on, de matinada, la visibilitat serà molt reduïda en diversos trams de la xarxa viària. A la tarda apareixeran núvols prims que passaran sense pena ni glòria.

Quin temps farà durant el Pont de la Puríssima?

La setmana que ve arrencarà amb un temps variable. Dilluns el cel estarà tapadot a moltes comarques i podrien caure quatre gotes a l'oest del país, sobretot a la cara sud del Pirineu. Farà fred tot i que les temperatures seran lleugerament més altes i la cota de neu rondarà els 1.400 metres. Dimarts farà sol a les comarques de Lleida i Tarragona però cauran ruixats a les comarques de Barcelona i Girona. Nevarà a la cara nord del Pirineu per damunt dels 1.000 metres amb temperatures més baixes. El proper dimecres, 6 de desembre, serà un dia tranquil amb núvols alts que apagaran una mica el sol a partir del migdia i durant la tarda. Dijous hi haurà força núvols que, com a molt, deixaran algun plugim a l'oest del país. A la majoria de pobles i ciutats no caurà ni una gota. El proper divendres, 8 de desembre, podria ploure a tot Catalunya amb neu per damunt dels 1.600 metres al Pirineu. Vent moderat del sud-oest i mar alterat. Una nova tongada de pluges poc importants podria afectar Catalunya el diumenge, 10 de desembre, durant la tarda-vespre coincidint, per tant, amb l'operació tornada del llarg Pont de la Puríssima. Aquesta previsió a llarg termini l'anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.