El canvi de temps s'ha fet notar a primera hora a molts punts de Catalunya: s'ha registrat un dels matins més frescos del que portem d'estiu i molt de sol a tot el territori català. La pertorbació que ha generat destrosses, inundacions i moltes calamarsades s'allunya cap al centre d'Europa. A partir de divendres, s'esperen novetats en la previsió del temps. T'expliquem tots els matisos en aquest vídeo:

 

Precaució, les tempestes tornen a arribar a la costa catalana

 

Dissabte i diumenge molt diferents de la resta de la setmana

De dimarts a dijous, Catalunya s'ha convertit en un niu de tempestes. Les onades de calor de les últimes setmanes han escalfat la superfície del terra, i això es combinava amb una massa més freda que entrava per l'oest de la Península. Aquest cap de setmana, aquesta pertorbació s'allunya i entra de nou una massa d'aire més càlida i estable. Tornarà a fer aquella calor insuportable de principis d'agost? No, de moment, els termòmetres pujaran, però no amb tanta intensitat. Els pics màxims es donaran a l'interior de Catalunya, amb més de 34ºC al Segrià i 33ºC a la Ribera d'Ebre. A la costa, es respirarà un ambient molt tranquil i amb bastant xafogor, els termòmetres pujant fins als 30ºC a les hores centrals del dia. Un ambient immillorable per a poder gaudir d'un dia de platja.

Temperatura màxima per dissabte 20 d'agost / WINDY
Temperatura màxima per dissabte 20 d'agost / WINDY

Diumenge poden tornar a arribar alguns ruixats

Catalunya restarà immersa en un ambient estiuenc, per la qual cosa a zones d'alta muntanya tornaran a créixer nuvolades a partir del migdia. Tot i els precedents d'aquesta setmana, no crearan grans tempestes ni tronades, almenys, dissabte. Diumenge, aquests núvols que al principi semblen cotonets de sucre, evolucionaran a cumulonimbus més amenaçadors a zones com Ripollès o Osona, i poden tornar a descarregar xàfecs acompanyats d'aparat elèctric.

Activitat elèctrica esperada per diumenge a la tarda / WINDY
Activitat elèctrica esperada per diumenge a la tarda / WINDY

En general, molta calma, sol i poques complicacions en aquest cap de setmana d'agost. A més, la temperatura del mar seguirà per sobre dels 25ºC a la Costa Brava i pot superar, fins i tot, els 27ºC a la costa Daurada. Tot i que aquestes temperatures de l'aigua són desastroses per la fauna i flora marina, seran tot un luxe pels banyistes després d'aquesta setmana de pluja, trons i vent.

🥳 Activitats infantils i familiars destacades de les Festes de Gràcia 2022