La previsió del temps anuncia novetats per al cap de setmana a Catalunya. Ruixats i tempestes sorpresa ens obligaran a obrir els paraigües en algunes comarques. Atenció perquè també està a punt d'arribar una forta ventada, nevarà al Pirineu i baixaran les temperatures. Ara bé, el gran canvi de temps que serà notícia a Catalunya arribarà després del cap de setmana. Alerta als alts i baixos meteorològics que tindrem els propers dies. Te'ls expliquem en aquest vídeo.

⚠️ Alerta per temps perillós en 29 comarques catalanes: aquesta nit, plourà!

 

 

Canvi de temps a Catalunya

Els propers dies i setmanes els canvis de temps seran forts i sobtats a Catalunya. De moment, aquest dissabte farà sol a tot el país amb algunes pinzellades de núvols alts i capes de núvols baixos en punts costaners. Les temperatures no presentaran gaires novetats tot i que baixaran lleugerament. Les màximes rondaran els 18 o 20 °C a la majoria de pobles i ciutats. Diumenge arriba un canvi de temps: nevarà al Pirineu per damunt dels 1.500 o 1.600 metres i, a partir del migdia i durant la tarda, cauran ruixats i tempestes sorpresa en algunes comarques de Girona. També pot caure alguna gotellada en punts d'Osona, el Berguedà, el Vallès Oriental i al nord del Maresme. Farà un bon sol a les comarques de Lleida i Tarragona. La tramuntana i el mestral guanyaran força a mesura que avanci el dia. Baixaran les temperatures al Pirineu i es mantindran estables a la resta.

Calorada històrica: més de 30 °C

El proper dilluns encara nevarà dèbilment al Pirineu de Lleida per damunt dels 1.500 o 1.600 metres. Farà sol a gran part de Catalunya i la tramuntana encara presentarà ratxes moderades al nord de la Costa Brava. Les temperatures es mantindran estables. Dimarts farà sol amb alguns núvols en punts costaners i les temperatures màximes iniciaran una pujada que serà espectacularment forta els propers dimecres i dijous. Atenció perquè el proper dijous, 30 de març, tindrem temperatures superiors als trenta graus en algunes zones de l'interior. Arriba, per tant, una calorada insòlita per l'època de l'any.

Quin temps farà per Setmana Santa?

Divendres, 31 de març, coincidint amb la primera fase de l'operació sortida de les vacances de Setmana Santa arribarà un canvi de temps que deixarà neu al Pirineu on la cota anirà baixant fins als 1.600 metres. A més, el proper divendres, plourà a les comarques de Barcelona i Girona. La tramuntana i el mestral presentaran ratxes molt fortes i baixaran les temperatures. En línies generals, però, enguany sembla que podríem tenir una Setmana Santa amb un temps força estable. Amb els últims mapes del temps, sembla que podria ploure dos dies: el dimecres, 5 d'abril, i el dissabte, dia 8. La Setmana Santa podria arrencar amb molta calor, però una forta baixada de les temperatures ens podria afectar el diumenge, 9 d'abril, i Dilluns de Pasqua, el dia de la mona. Tot això, lògicament ho anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.