La previsió del temps anuncia l'arribada de diverses borrasques a Catalunya: atenció perquè aquesta setmana plourà, cauran tempestes i nevarà al Pirineu amb temperatures d'hivern durant força dies. Les tempestes podrien anar acompanyades de calamarsa i, en alguns casos, caurà neu granulada o calabruix. No guardeu gaire lluny la roba d'abric perquè, tot i que tindrem un parell de dies amb temperatures una mica més suaus, el fred tornarà molt aviat a tot el país. Xavi Freixes t'explica tot el que passarà, meteorològicament parlant, en aquest vídeo:

 

Quin temps farà a Catalunya?

Aquest dimarts farà sol a gairebé tot Catalunya però atenció perquè també cauran xàfecs irregulars i de curta durada a les comarques del nord de Barcelona i, sobretot, a les de Girona. En aquest cas les estones de sol compartiran protagonisme amb els núvols que, de cop i volta, ens obligaran a obrir els paraigües. Nevarà dèbilment al Pirineu per damunt dels 1.000 o 1.200 metres. Dia radiant a les comarques del Pla de Lleida, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona i al sud de les comarques de Barcelona amb vent moderat als dos extrems del país. Les temperatures màximes seran lleugerament més altes degut a la presència del sol. Dimecres també farà sol però, a mesura que avanci el dia, augmentaran els núvols alts que passaran desapercebuts. Temperatures una mica més altes però continuarà l'ambient fred de nit i matinada. Dijous no farà fred tot i que el cel estarà mig ennuvolat a totes les comarques amb vent moderat del sud-est.

Borrasques a la vista: prepareu els paraigües

El proper divendres arriba el primer canvi de temps amb pluges generals i neu al Pirineu per damunt dels 1.500 metres. Plourà a primera hora però, entre mig matí i el migdia, les precipitacions presentaran una pausa amb obertura de clarianes a l'interior on, durant la tarda, reapareixeran alguns xàfecs més dispersos. A les comarques de Girona les pluges duraran fins a primera hora de la tarda i, en aquest cas, la pausa arribarà durant la segona meitat del dia. Atenció perquè cauran tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra. El proper dissabte plourà a tots els pobles i ciutats del país amb tronades que poden ser fortes i, en alguns casos, caurà neu granulada o calabruix. La cota de neu baixarà dels 1.500 metres fins els 800 metres a mesura que avanci el dia i, puntualment, nevarà per sota d'aquestes cotes. Diumenge farà més sol i fred amb vent fort de ponent. Nevarà més dèbilment al Pirineu, sobretot a la cara nord, i podrien caure xàfecs aïllats i de curta durada a l'oest del país. A la majoria de pobles i ciutats, però, el proper diumenge no caurà ni una gota i serà un dia marcat pel vent i per les baixes temperatures. ElNacional.cat actualitza la previsió del temps cada dia, al voltant de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.