L'abril acabarà amb moltes pluges, tempestes i algunes pedregades a Catalunya. Les borrasques estan a punt d'afectar-nos i n'hi ha per dies. La millor notícia és que s'han acabat les gelades que han provocat danys en alguns conreus de l'interior. Tot i que, per sort, no ha estat una gelada general a tots els conreus, en algunes fondalades s'hi han registrat mínimes d'entre -1 i -4ºC amb pèrdues importants en algunes finques. Alfarràs, Almenar, Artesa de Segre, Torrelameu, Albesa, Algerri, el Poal, l'Espluga Calva, el Vilosell, Vinaixa i, sobretot, la vall del Corb han patit alguns dels danys més importants en camps de préssecs, nectarines, peres i també a la vinya. Xavi Freixes t'explica la previsió del temps en aquest vídeo on, a més, veuràs imatges impactants de les gelades:

 

Tornen els ruixats, tempestes i pedregades

Aquest dijous tindrem estones de sol a gran part del país però igualment sortiu de casa amb el paraigua perquè, durant la tarda i el vespre, cauran ruixats i tempestes a moltes comarques. La majoria de xàfecs i tronades afectaran les comarques de Barcelona, Girona i el Pirineu amb una cota de neu de 1.600 metres. També cauran ruixats més dispersos a les comarques del Pla de Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Pugen les temperatures mínimes i baixen una mica les màximes. Ambient frescot durant tot el dia i, sobretot, durant les estones de ruixats i tempestes. Atenció perquè pot pedregar. Divendres també tindrem moltes estones de sol i sense pluja però, durant la segona meitat del dia, reapareixeran les precipitacions irregulars a la Catalunya Central i al nord del país. No descartem gotellades a la resta amb el típic panorama insegur de la primavera. 

Possibles aiguats a Catalunya

El proper dissabte plourà, sobretot a les comarques de Lleida i al Pirineu on la cota de neu rondarà els 2.000 metres. Ruixats dispersos a la resta intercalats amb moltes estones de sol. Diumenge serà un dia molt inestable amb pluges generals i tempestes, localment molt fortes i acompanyades de calamarsa o pedra. El proper dilluns podria ser el dia amb més pluges i amb alguns aiguats, sobretot a l'oest i a les Terres de l'Ebre. Fortes tempestes i pedregades i neu per damunt dels 1.700 metres. Dimarts al matí quedarien xàfecs però les precipitacions podrien desaparèixer a última hora del dia. Les pluges podrien tornar a Catalunya el proper dimecres, dia 1 de maig, a la tarda. Els propers dies es mantindrà l'ambient molt fresc a tot el país.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.