Després de les precipitacions i el vent d'aquest divendres ens espera un cap de setmana molt més tranquil amb temperatures clarament cap amunt. Alerta, perquè dissabte a la tarda plourà al vessant nord del Pirineu Occidental i es fondrà part de la neu. Diumenge els termòmetres pujaran i fins i tot podríem estar parlant de l'enèsim estiuet d'aquesta tardor. Això sí, els llocs típics de boira l'ambient seguirà sent fred. Dimarts les temperatures tocaran sostre amb màximes de més de 20ºC!

 

Temperatures cap amunt amb el permís de les boires 

Cap de setmana amb temperatures a clarament a l'alça. Dissabte més núvols al nord on seran abundants i compactes, i més clarianes al sud. El vent anirà a la baixa, tot i així encara podrà bufar amb cops forts a l'extrem sud i als cims del Pirineu. Atenció dissabte a la tarda amb les precipitacions a la Vall d'Aran, extrem nord del Pallars Sobirà, nord d'Andorra i alta Cerdanya perquè seran en forma de pluja a pràcticament qualsevol cota.  Això suposarà una fusió de la neu que ha caigut a cotes de fins a 1.200 metres aquest passat divendres.

 Diumenge més sol que dissabte però també més boires. La notícia, però, serà la pujada de la temperatura, sobretot a les comarques litorals i en zones de muntanya. 

 

Màximes de més de 20ºC a ple desembre 

Començarem la setmana vinent amb un estiuet. Sol, núvols prims i boires. La temperatura serà molt suau arreu excepte als llocs on hi hagi boires que l'ambient es mantindrà fred. Dilluns fins i tot alguna boira podria ser persistent a punts de l'interiorDimarts els termòmetres tocaran sostre amb màximes superiors als 20ºC.  

Nou canvi de temps: Dimecres un nou sistema frontal ens portarà una baixada de les temperatures i precipitacions al nord del país. A partir de dijous la configuració meteorològica es posarà molt interessant i veurem si aquest canvi de temps acaba amb una llevantada, o per contra la situació acaba girant a gregal portant les precipitacions cap al País Valencià i les Illes Balears com ha anat passant aquests darreres 3 anys.