Quin temps farà durant el pont de la Puríssima a Catalunya? Atenció perquè la bèstia de l'est ens portarà fred d'hivern i neu a cotes baixes. Quan plourà i a quines cotes nevarà? Quines temperatures tindrem durant el pont? La previsió del temps anuncia canvis importants per aquesta setmana i per la primera del mes de desembre. Alerta perquè les temperatures presentaran alts i baixos importants. T'ho expliquem en aquest vídeo:

 

Pluges, tempestes, fred i neu a cotes baixes

El mes de desembre arrencarà amb moviment meteorològic a Catalunya. De moment, aquest dimarts farà sol i fred a tot el país excepte a la Val d'Aran, nord del Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i Principat d'Andorra on continuarà el cel tapat amb nevades per damunt dels 1.200 metres. La nevada desapareixerà durant la tarda. Tot i el sol, sortiu abrigats perquè, al migdia, les temperatures màximes no passaran dels 5ºC a Vielha, 6ºC a Puigcerdà, 10ºC a la Seu d'Urgell, 13ºC a Lleida, 14ºC a Girona, i 16ºC a Barcelona, Tarragona i Tortosa. Les nits seran hivernals. A estones, tindrem el cel mig ennuvolat a la meitat nord del país. Tramuntana i mestral amb ratxes moderades als dos extrems del país però el vent anirà perdent força a mesura que avanci el dia.

Quin dia nevarà i en quines cotes?

Dimecres i dijous farà sol a gran part del país amb intervals de núvols a la Costa Daurada i, sobretot, al Delta de l'Ebre. Boires en planes i fondalades interiors i temperatures cada dia més baixes. El desembre començarà amb fred d'hivern a tots els pobles i ciutats. Atenció divendres perquè s'embolicarà la troca: cauran pluges i tempestes a qualsevol punt de Catalunya, més freqüents a la costa i al prelitoral. A l'oest les precipitacions no seran tan abundants com a les comarques de Barcelona, Girona o la costa de Tarragona. Atenció perquè la cota de neu baixarà fins els 800 o 1.000 metres. A més cauran fortes tempestes que podrien anar acompanyades de calamarsa o pedra. Farà un fred que pelarà amb vent moderat de gregal. 

El pont de la Puríssima arrencarà amb fred i neu

El dissabte, 3 de desembre, podria continuar el temps inestable amb ruixats irregulars a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. La cota de neu pujarà fins els 1.400 metres però podrien caure xàfecs de neu granulada o calabruix en cotes més baixes. Temps més estable al Pla de Lleida i a les comarques de Tarragona. Estarem especialment pendents d'actualitzar la previsió de temps per dissabte que ve perquè no tots els models meteorològics coincideixen en aquest pronòstic: alguns, pinten un dissabte assolellat. El diumenge, 4 de desembre, farà sol excepte en planes i fondalades interiors on les boires mantindran l'ambient fred i humit durant les 24 hores del dia. Les temperatures màximes seran més altes a les comarques on faci sol que seran majoria. Les nits, però, es mantindran molt fredes amb mínimes de -2ºC o -3ºC a la ciutat de Lleida.

Neu 2021 / ACN
Els propers dies podria nevar en cotes baixes a Catalunya / ACN

Fort canvi de les temperatures la setmana del pont

La setmana del pont de la Puríssima arrencarà amb sol però amb més boires a l'interior. La setmana que ve pujaran les temperatures i tindrem un ambient suau per l'època de l'any. Una borrasca atlàntica impulsarà vent del sud o del sud-oest i això farà remuntar els termòmetres a totes les comarques. Ara bé, el temps serà inestable amb pluges irregulars sobretot els propers dimarts, dia 6, dimecres, dia 7 i el divendres, dia 9. Els últims dos dies del pont (dissabte i diumenge, 10 i 11 de desembre) podria fer sol a tot Catalunya amb temperatures força agradables durant el dia. Atenció a la previsió del temps a més llarg termini perquè podríem tenir una forta onada de fred amb nevades a cotes molt baixes de cara al dimecres, 14 de desembre. Cau molt lluny i, per tant, tot això ho haurem d'anar confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.

Una onada de fred siberià amb nevades a cotes molt baixes podria afectar Catalunya el 14 de desembre GFS Wetterzentrale
Una onada de fred siberià amb neu a cotes molt baixes podria afectar Catalunya a mitjans de desembre / GFS Wetterzentrale