Comencem l'octubre amb possibles rècords de temperatura màxima. Unes màximes que s'enfilaran fins als 35ºC a alguna raconada de Ponent, cosa que suposaria el valor més elevat mai registrat a Catalunya en un mes d'octubre. Màximes superiors als 30ºC a bona part de l'interior i nits tropicals a la costa amb una xafogor que anirà en augment a principis de setmana i que portarà de nou algunes boirines i núvols baixos. La setmana que ve, les temperatures ja no seran tan elevades, però el temps assolellat i monòton seguirà. En el vídeo d'avui també veurem unes imatges de la crítica situació del riu Siurana

Primer d'octubre amb màximes de rècord?

Diumenge entrarem a l’octubre i ho farem amb possibles rècords de temperatura màxima. Màximes de 33-34ºC al pla de Lleida, conca de Tremp i interior de les Terres de l’Ebre, fins i tot localment es podrien arribar als 35ºC, una temperatura mai registrada en un mes d’octubre a Catalunya. Les màximes superaran els 30ºC també a les planes i conques de la Catalunya Central, a les valls pirinenques i a punts d’interior de les comarques gironines i del Penedès i el Vallès. Amb tot, una jornada amb un cel completament serè, tot i això, la visibilitat no serà gaire bonaA trenc d'alba hi podria haver alguna tímida boirina, però serà sobretot a partir del vespre quan el vent feble de component marítim farà augmentar la humitat i tindrem núvols baixos i/o boira als dos extrems del litoral amb una sensació de xafogor notable.

Pocs canvis a mitjà termini 

La setmana que ve el temps seguirà molt igual i amb poques novetats. La temperatura recularà lleugerament. Dilluns i dimarts els núvols baixos del litoral seran més freqüents, però es trencaran a les hores centrals del dia. Dimecres a la tarda podria haver-hi algun ruixat localitzat al Pirineu, ben poca cosa. Dijous i divendres tornaran a ser jornades amb un temps anticiclònic, sol i monotonia, però amb unes temperatures ja no tan elevades. Tot i això encara ens trobarem per sobre de la mitjana climàtica.