Nous canvis de temps a Catalunya: quan tornaran les nevades a cotes baixes i les tempestes amb calamarsa o pedra? Els últims dies de febrer i els primers de març seran inestables amb sorpreses meteorològiques en diverses comarques catalanes. Vent perillós aquest dimarts i més neu al Pirineu mentre farà sol en moltes altres zones. Xavi Freixes t'explica la previsió del temps en aquest vídeo i pareu molta atenció perquè passarà de tot:

 

Vent perillós i més nevades

Aquest dimarts farà sol a gran part del país excepte al Pirineu on nevarà amb més força, sobretot a mesura que avanci el dia. La cota de neu rondarà els 1.000 metres però, a última hora, pot baixar fins els 700 o 800 metres. No descartem algun ruixat o tempesta de caràcter molt aïllat a les comarques de Girona. A la tarda augmentaran els intervals de núvols però, en general, continuaran dominant les estones de sol. Ambient més fred de nit i matinada i temperatures màximes sense canvis. Tramuntana molt forta a l'Empordà i a tot el Pirineu i mestral a les Terres de l'Ebre. Dimecres també farà sol amb vent fort als dos extrems del país. Al matí nevarà dèbilment a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i del Principat d'Andorra per damunt dels 1.000 metres. També pot caure alguna gotellada aïllada al nord-est. Ambient fred. Dijous serà un dia assolellat però, a la tarda, es taparà al Pirineu amb nevades dèbils a última hora del dia en cotes superiors als 1.500 metres. Temperatures una mica més altes. 

Quan tornaran les nevades a cotes baixes i les tempestes a Catalunya?

El proper divendres els ruixats, tempestes i pedregades tornaran a les comarques de Barcelona i Girona. Nevarà al Pirineu amb una cota que baixarà fins els 1.000 metres. A la resta, només nevarà en cotes superiors als 1.400 metres. El cap de setmana arrencarà amb un nou canvi de temps que arribarà, sobretot, durant la tarda-vespre del proper dissabte. Plourà a l'interior del país i nevarà al Pirineu per damunt dels 1.200 o 1.400 metres. Temperatures una mica més altes amb vent moderat del sud-oest. La nit-matinada de dissabte a diumenge podria ploure a qualsevol punt de Catalunya. En general seran precipitacions dèbils i disperses però podrien caure tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa o pedra. Diumenge, 3 de març, tindrem nuvolades a tot el país amb estones de sol però amb xàfecs irregulars i de curta durada que seran de neu per damunt dels 600 o 800 metres. Esporàdicament es pot desplomar aire fred de les capes altes de l'atmosfera i no descartem enfarinades en cotes inferiors. Diumenge tornaran a baixar les temperatures i l'ambient serà d'hivern a totes les comarques amb vent fort del nord-oest.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.