La calor d'estiu està a punt d'arribar a Catalunya en ple mes d'abril. La previsió del temps confirma una forta pujada de les temperatures amb màximes que, puntualment, superaran els 30ºC al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Quan tornaran les pluges i tempestes? Quin panorama meteorològic tindrem els propers dies i setmanes? Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen tots els detalls de la predicció meteorològica a curt i a mitjà termini en aquest vídeo:

 

Calor de juny en ple mes d'abril

Aquest divendres farà sol a tot Catalunya amb temperatures força més altes. Les màximes superaran els 25ºC a l'interior i rondaran els 21 o 22ºC a la costa. Matinada fresca amb mínimes de 6ºC a Lleida i a Girona i de 3ºC a Olot i a Vic. Adeu a la tramuntana que les últimes hores ha alterat la situació marítima al nord de la Costa Brava. El cap de setmana farà sol i molta calor amb màximes que, sobretot diumenge, podrien arribar als 31 o 32ºC a les comarques del Pla de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Atenció perquè també arribarem als 30ºC a la Seu d'Urgell i a Manresa. A la costa els termòmetres marcaran entre 23 i 25ºC a l'hora de dinar. Per cert, si voleu anar a la platja, heu de saber que l'aigua del mar està a 15ºC a la majoria de platges catalanes. Diumenge apareixeran quatre núvols prims a l'oest del país.

Quan plourà i refrescarà a Catalunya?

La setmana que ve baixaran les temperatures i, per tant, es normalitzaran a totes les comarques. Dilluns tindrem condicions lleugerament òptimes a la inestabilitat i cauran ruixats i tempestes al Pirineu. Puntualment també caurà alguna gotellada a les comarques del nord de Barcelona i Girona. Alguns models meteorològics no descarten algun xàfec o tronada sorpresa en altres punts. A la majoria de pobles i ciutats, però, no hi caurà ni una gota. La tramuntana i el mestral guanyaran força a mesura que avanci el dia. El proper dimarts farà sol amb fortes ratxes de vent als dos extrems del país i només cauran ruixats a la cara nord del Pirineu on la cota de neu baixarà fins els 1.600 metres. La previsió del temps a més llarg termini no pinta bé perquè no veiem cap possibilitat de pluges generals durant els propers 10 o 12 dies. El primer canvi de temps que ens podria obligar a obrir els paraigües podria arribar a Catalunya entre els dies 23 i 24 d'abril. Lògicament la fiabilitat d'aquesta predicció a tan llarg termini és molt baixa i, per tant, l'anirem confirmant en properes informacions a ElNacional.cat.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.