Ho diu Goldman Sachs: el 2060, la Xina serà autosuficient quant a energia. Ho aconseguirà, a més, gràcies a l'energia eòlica. De moment, tot indica que el 2030 seran capaços de produir fins a 3,3 TW anuals mitjançant sistemes eòlics i fotovoltaics.

A més, en un context de reducció de població
L'esforç per produir més energia i mitjançant sistemes més nets que està realitzant la Xina es desenvolupa a més en un context de reducció poblacional que portarà al país asiàtic a representar un 12% de la població mundial el 2070 en lloc del, aproximadament, 18% que representa avui. Més capacitat de producció d'energia i menys població apropen, sens dubte a la Xina a una situació de privilegi en la qual hi haurà en condicions de proveir a altres territoris i, amb això, disposar de més recursos per finançar el que consideri. Entorn de 2030, i segons Goldman Sachs, la Xina podrà importar un 10% menys d'energia i el 2040, un 50% menys.
Ells sí
En paral·lel al desplegament d'instal·lacions productives, la Xina construeix també sistemes d'emmagatzematge d'energia. Són, principalment, centrals de bombatge com les que exigeix per al nostre país l'Associació Espanyola d'Emmagatzemament d'Energia sense que ningú li faci massa cas. La Xina, de nou, fa el que d'altres deurien. Igualment, explica Goldman Sachs, el gegant asiàtic treballa en el desenvolupament d'una xarxa que permetrà compartir amb eficàcia i transaccionar aquests nous recursos energètics disponibles. Amb una Europa i uns Estats Units envellits i amb menys pes poblacional al món, la Xina posa la directa cap a l'hegemonia mundial.