Dos dies després que Sàmsung presentés els seus últims mòbils estrella, la gamma Galaxy S20, arribava el torn per a un altre gegant de la tecnologia, la companyia xinesa Xiaomi. I així, els smartphones estrella de 2020 d'aquesta empresa veuen la llum. Es tracta del Xiaomi Mi 10 i el Xiaomi Mi 10 Pro, competidors –sobre tot aquest últim– dels mòbils de gamma alta de les millors marques del mercat.

Els Xiaomi Mi 10 van ser presentats a la Xina i estaran a disposició dels usuaris del país més poblat del món aquest mateix dia 18, mentre que s'espera que el llançament a nivell mundial tingui lloc a finals de mes o durant el mes de març, com a molt tard. Al principi estava previst que passés el 23 de febrer durant el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona però després de la cancel·lació del congrés, la mateixa Xiaomi va anunciar que el llançament global es retardaria.
Frontal posterior

La pantalla

El Xiaomi Mi 10 i Mi 10 Pro tenen un aspecte exterior molt similar, amb pantalles que es corben a les vores i una mida de 6,67 polzades. Desapareix el notch (o gota d'aigua que apareixia en el seu antecessor Xiaomi Mi 9) i se substitueix per una perforació en la part superior esquerra del frontal. La pantalla en ambdós models segueixen sent AMOLED amb una qualitat Full HD+ (2.340 x 1.080 píxels) i un refresc a 90 Hz, suavitzant així el moviment i el contingut.

Les càmeres

Igual com coneixíem del Samsung Galaxy S20 Ultra fa un parell de dies, els dos nous Xiaomi porten una càmera principal de 108 MP, que ja porta el Xiaomi Mi Note 10 llançat al mercat fa uns mesos. Així mateix, tant el Mi 10 com el Mi 10 Pro són capaços de gravar vídeo en qualitat 8K igual com la sèrie Sasung Galaxy S20.

Quant a les lents, en el cas del model Pro, compta amb una càmera ultra gran angular de 20MP i dos teleobjectius. Un d'ells és de 8MP, que admet zoom híbrid de 10x, i l'altre és de 12MP amb zoom òptic de 2x, que s'utilitza per a la manera vertical.

En el cas del seu germà petit, hi ha una càmera ultra gran angular de 13MP, un macro de 2MP i un sensor de profunditat de 2MP. En aquest sentit, tot sembla indicar que la càmera del model normal perd bastanta qualitat respecte a la Pro. Quant a la càmera frontal, la de les selfies, té una lent de 20 MP.

Altres especificacions

Els dos models porten un processador de gamma alta Snapdragon 865 i portaran de sèrie la connectivitat 5G, que sembla gairebé obligatòria per als mòbils de gamma alta en aquest 2020.


Xiaomi colores

La bateria del Xiaomi Mi 10 és curiosament de més capacitat que la del Mi 10 Pro, amb 4.780 mAh davant 4.500 mAh. Tanmateix, les velocitats de càrrega són una mica millors en el cas del Xiaomi Mi 10 Pro, ja que té una càrrega ràpida de 50W, una càrrega sense fil de 30W i una càrrega sense fil inversa de 10W, el que li permet utilitzar el dispositiu com una font d'alimentació sense fil per a altres dispositius. Per la seva part, el Xiaomi Mi 10 té les mateixes característiques, tret de referent a la càrrega ràpida que és de només 30W.

A més, ambdós models es poden comprar en dues versions de memòria RAM (8 GB i 12 GB) i quant a la memòria d'emmagatzemament, el Mi 10 ofereix les opcions de 128 i 256 GB i el Mi 10 Pro, les de 256 i 512 GB.

Finalment, els preus que s'esperen a Europa van des dels 527 als 619 euros en el cas del Mi 10 i des dels 659 fins als 790 euros per al model Pro.