Coneixes algú que tingui més de cinquanta anys i està a l'atur? Aquest és el cas de Jordi Pascual, un barceloní de 59 anys que no troba feina tot i tenir nombrosos títols en ciències econòmiques i una experiència laboral de més de trenta anys. Per ajudar-lo, el seu fill ha fet un vídeo que ja és viral, juntament amb la web contrataamipadre.com.

Quina és la història de Jordi Pascual?

Pascual, com tantes altres famílies a Espanya, no ha deixat de trobar obstacles en la seva recerca de feina tot i estar sobrequalificat. Per aquest motiu, el seu fill, que porta el mateix nom, ha decidit dir "prou" d'una vegada per totes i ajudar al seu pare, de 59 anys, que resta en l'atur des de fa anys per culpa de les crisis econòmiques que ha viscut i viu Espanya, tot i tenir tres llicenciatures, diversos màsters i una trajectòria professional llarguíssima.

Per tal d'aconseguir trobar-li feina, Jordi 'fill' ha creat un vídeo que ha compartit aquest dimecres a les xarxes socials, que, com diu ell, no només il·lustra la precarietat laboral a Espanya, sinó que també explica "la història real d'una gran persona, del meu ídol, del meu referent, del meu pare". A més, ha creat un hashtag, #contrataamipadre, i una web dedicada a ell, contrataamipadre.com, amb el seu currículum i el vídeo que ha produït.

contrataamipadre.com

Quin és l'objectiu de #contrataamipadre?

Amb aquest moviment, que porta el nom de "contrata a mi padre", els Pascual pretenen arribar a empreses que contractin a Jordi 'pare' a través d'Internet, les xarxes socials i les bones intencions de persones que comparteixin el vídeo. D'aquesta manera, potser aviat, el Jordi Pascual de 59 anys pugui revertir la situació d'atur en què es troba i viure una jubilació tranquil·la.

El final del vídeo deixa una reflexió: com és possible que gent sobrequalificada i amb moltíssima experiència estigui buscant feina i les empreses no els estiguin buscant a ells?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat