La xarxa social Twitter acaba d'implementar de manera global una nova funcionalitat que suposa una de les millores més significatives dels últims anys. Es tracta de la possibilitat d'ocultar les respostes a un tuit per part de l'usuari.

Ocultar resposta té com a objectiu atendre la petició de molts usuaris des de fa temps i que ja està disponible a tot el món per als usuaris de Twitter amb independència de la plataforma o aplicació que utilitzin per tuitejar.

No és que les respostes a un tuit s'eliminin, ni de bon tros, però sí que permeten a l'usuari ocultar-les per als altres. Una funcionalitat que, sobretot, adquireix importància davant de comentaris de resposta desagradables, que continguin insults o faltes de respecte, o davant d'aquelles que simplement no aportin res per irrellevants. D'aquesta manera, aquestes respostes poc satisfactòries permetran que no es puguin aprofitar altres usuaris per continuar fent comentaris arran de les respostes inadequades.

Compte twitter

Segons Twitter, si els usuaris són conscients que els comentaris inapropiats o que incitin a l'odi poden ocultar-se, la xarxa social s'anirà convertint en un lloc on l'educació i les bones maneres s'aniran imposant perquè les converses valdran molt més la pena.

Encara que el cert és que no són pocs els que han protestat perquè els usuaris podrien utilitzar la nova funció per silenciar altres persones que senzillament expressen opinions diferents a les seves o per a silencies als dissidents.

Com sol passar en aquests casos, abans d'universalitzar la nova funcionalitat, Twitter ha anat realitzant proves en alguns països abans que tots puguin gaudir de la mateixa. Així, van escollir el Canadà com el primer país aquest estiu passat, per després continuar amb els Estats Units, per acabar el període beta al Japó.

Alguns usuaris han mostrat la seva disconformitat amb la mida de la notificació que apareix quan algú oculta una o més respostes, trobant que aquesta circumstància podria animar altres usuaris a entrar en la conversa pel sol fet que una resposta ha estat ocultada. Tanmateix, des de Twitter diuen que aquest avís només es mostra la primera vegada que un usuari troba una piulada amb respostes ocultes. Després, una icona mostrarà que les respostes de les persones estan ocultes, i que estan ocultes en una altra pàgina, no sota de la piulada.

Twitter café

Per ocultar la resposta que es desitgi en una conversa a Twitter, l'únic que s'ha de fer és punxar al menú desplegable del tuit en qüestió i buscar l'opció Ocultar resposta per després pressionar en ella. És tan senzill i pràctic com això. I com sol passar en aquests casos, l'experiència d'usuari i el pas del temps acabarà dictaminant si la nova funcionalitat ha arribat per quedar-se, o si per li contrari no satisfarà a les parts implicades i Twitter haurà de millorar-la o eliminar-la.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat