Turnitin ha reforçat el seu compromís amb la comunitat educativa facilitant l'accés gratuït a Gradescope. Es tracta d'una eina d'avaluació online que podran utilitzar professors i alumnes per mantenir la interacció independentment de si el curs transcorre dins o fora de l'aula.

Aquest anunci arriba en un moment crucial a Espanya, on la pandèmia i els confinaments en particular estan posant a prova la tornada a les aules d'escoles, universitats i escoles de negoci.

La comunitat acadèmica s'enfronta a un entorn d'aprenentatge en remot o mixt en el qual els estudiants i els professors ja no estan cara a cara i la creació de relacions mitjançant una retroalimentació formativa atractiva suposa un repte afegit

Els educadors han de replantejar un model de formació online o a distància sense renunciar a la qualitat i a la integritat acadèmica, base de la reputació de les institucions educatives. I per a això, s'han d'avaluar els treballs i proves dels estudiants de forma online i sense perdre la interacció. El procés d'avaluació suposa una gran quantitat de la càrrega de treball dels educadors i en el context actual, la tasca pot tornar-se encara més complicada.

writing 1149962 1920

Apunts

Per això, Turnitin, líder mundial en el desenvolupament de solucions d'integritat acadèmica, comprovació de similituds i retroalimentació, ha anunciat l'accés gratuït fins a finals d'any a la seva eina Gradescope, la seva solució tecnològica per a l'avaluació online.

Gradescope estarà disponible amb accés gratuït per als professors, permetent-los qualificar en un únic lloc tota mena de feines: exàmens, tasques i proves, tant en format paper com en digital. Per la seva part, els estudiants podran pujar les seves tasques a avaluar de forma accessible a través d'una foto o un fitxer PDF.

Es tracta d'una eina dissenyada pels mateixos educadors que modernitza el procés d'avaluació, transformant la qualificació en aprenentatge a través de la retroalimentació instantània proporcionada al professorat, ajudant a reduir els temps, aportant una visió holística de la classe i facilitant una avaluació més qualitativa.

Originalment desenvolupat per exprofessors de Ciències de la Computació a la Universitat de Califòrnia a Berkeley que necessitaven una manera més eficient de qualificar grans grups d'estudiants, Gradescope ha estat adoptat ràpidament en moltes institucions d'alt nivell, incloent la Universitat d'Harvard i la Universitat de Cornell i els antics socis de la Universitat de Purdue i la Universitat de Carnegie Mellon.

Compromís

"L'accés gratuït a Gradescope suposa un reconeixement a la comunitat educativa en un moment crucial, en el que tant professors com alumnes travessen una etapa d'incertesa respecte a l'inici del nou curs. El nostre compromís a Turnitin és amb tot el sector acadèmic i això inclou també els alumnes que requereixen d'eines digitals i didàctiques com Gradescope que ajuden a guiar i retroalimentar els estudiants de manera online", va apuntar Lluis Val, responsable de Turnitin per a Espanya i Portugal

A més, aquest anunci se suma al llançament a Espanya de Turnitin Originality, que transforma la comprovació de similitud de textos en un nou estàndard d'integritat acadèmica.

Turnitin Originality utilitza tecnologia d'avantguarda dissenyada per ajudar les institucions a fer front a les noves tendències en matèria de frau i mala conducta acadèmica, garantint l'autoria de l'estudiant.

En ple començament del nou any acadèmic, Turnitin afirma que el seu afany és oferir solucions que ajudin les institucions acadèmiques a adaptar-se a la nova normalitat postpandèmica. Amb les eines de retroalimentació formativa com a Feedback Studio, solució insígnia de Turnitin, els professors i administradors tenen la capacitat d'identificar tota la gamma de possibles conductes indegudes i, alhora, proporcionar retroalimentació en una sola eina, de manera que els casos de plagi o de frau acadèmic en l'autoria siguin oportunitats d'aprenentatge, en lloc de ser tractats com|com a moments per aplicar mesures punitives.

Amb l'accés gratuït a Gradescope fins a finals d'any, Turnitin reforça el seu compromís de capacitar els docents perquè donin suport als seus estudiants de manera més eficaç, ajudant el sector educatiu a mitigar el risc de plagi, salvaguardar la reputació i millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge. La companyia assegura que més de 15.000 institucions acadèmiques de tot el món confien en Turnitin i 34 milions d'estudiants utilitzen les seves solucions per certificar l'autenticitat de les seves tasques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat