Turnitin, líder mundial en el desenvolupament de solucions d'integritat acadèmica, comprovació de similituds i avaluació a distància, desplegarà a Espanya la seva solució més innovadora, denominada 'Turnitin Originality', que transforma la comprovació de similitud de textos en un nou estàndard d'integritat acadèmica.

Turnitin Originality utilitza tecnologia d'avantguarda dissenyada per ajudar les institucions a fer front a les noves tendències en matèria de frau i mala conducta acadèmica, i garantir l'autoria de l'estudiant, segons va informar aquest dimarts en un comunicat.

Amb l'auge de l'ensenyament en línia fruit de la "nova normalitat", el manteniment dels alts nivells d'integritat acadèmica és un dels principals desafiaments per a les escoles i universitats en la seva adaptació al nou escenari digital després de la pandèmia.

mikael kristenson 3aVlWP 7bg8 unsplash

Universitat

Turnitin Originality utilitza tecnologia integral "per ajudar a dissuadir els treballs no originals i basar els estudiants en l'aprenentatge de com atribuir correctament les idees i conceptes d'altres autors".

La nova solució garanteix l'originalitat del treball dels estudiants "en acarar el seu treball amb la col·lecció en línia més completa del món de contingut acadèmic en paper, que conté una base de dades en línia, publicacions acadèmiques, així com un reposador mundial de treballs d'estudiants".

En revisar les presentacions dels estudiants, Turnitin Originality també examina si el treball presenta indicis de no haver estat escrit per l'estudiant que diu ser l'autor. Les investigacions suggereixen que aquesta pràctica, coneguda com a "frau per contracte", podria ser practicada per fins a un de cada set estudiants en l'àmbit mundial.

L'eina pot fins i tot ajudar a identificar el plagi de codis o les manipulacions de text utilitzades per l'estudiant en un intent de "vèncer" al sistema. L'objectiu és ajudar els estudiants que tornin a realitzar un esforç honest abans que les males pràctiques acadèmiques s'arrelin, ajudant-los a evitar posar-se en risc de ser descoberts.

"Les noves tècniques de plagi i frau acadèmic són cada vegada més sofisticades, per la qual cosa les institucions acadèmiques necessiten eines com Originality per detectar treballs fraudulents i així ajudar als professors i estudiants a presentar amb èxit el seu treball, garantint la seva integritat en un escenari digital", va explicar el gerent regional de Turnitin per a Espanya i Portugal,  Lluis Val.

Turnitin busca així oferir solucions que ajuden les institucions acadèmiques a "adaptar-se a la nova normalitat postpandèmica". En utilitzar Turnitin Originality, juntament amb eines de retroalimentació formativa, com les de la solució insígnia de Turnitin, Feedback Studio, els professors i administradors tenen la capacitat d'identificar tota la gamma de possibles conductes indegudes i, alhora, proporcionar retroalimentació en una sola eina, de manera que els casos de plagi o de frau acadèmic en l'autoria siguin oportunitats d'aprenentatge, en lloc de ser tractats com moments per aplicar mesures punitives.

Amb aquest llançament, Turnitin busca reforçar el seu compromís de capacitar els docents perquè donin suport als seus estudiants de manera més eficaç, ajudant el sector educatiu a mitigar el risc de plagi, salvaguardar la reputació i millorar el procés d'ensenyament-aprenentatge. Actualment, més de 15.000 institucions acadèmiques de tot el món confien en Turnitin, i 34 milions d'estudiants utilitzen les seves solucions per certificar l'autenticitat del seu treball.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat