A Suècia van començar a fer-ho el 2012 i, ara, sembla que la idea es pot començar a aplicar també aquí a Espanya. Més que una tecnologia és una tècnica o un procedir, però el cert és que ens pot fer la vida més fàcil a tots: als nostres gossos, a nosaltres i a tots els que, no tenint animals a casa o tenint-los també, no poden evitar l'impuls natural d'apropar-se a ells quan en veuen un pel carrer passejant. Ens referim a una iniciativa, The Yellow Dog Project, que permet advertir a tots d'una manera molt senzilla sobre si al nostre gos li agrada o no el contacte amb persones o animals que no coneix.

yellow
yellow

Un simple llaç

Per aplicar aquest amb procedir, que adverteix a propis i estranys sobre el caràcter o les circumstàncies del teu gos, n'hi ha prou que aconsegueixis un mocador o paper groc i el nuïs a tall de llaç al seu coll o a la seva corretja o cadena de passeig. Fins i tot, a Anglaterra, es venen armilles i corretges en color groc específiques per avisar millor. En fer-ho, estaràs advertint tots els humans amb qui el teu amic es creua que, per les seves circumstàncies o caràcter, és un animal amb què convé mantenir les distàncies. Les raons són cosa de cada animal i el seu propietari, però l'advertència està feta. Així, es poden evitar situacions enutjoses que, de vegades fins i tot, poden tenir finals complicats.

I, no; no serveix només per a gossos amb mal caràcter

Els gossos, com les persones, poden tenir mal caràcter o ser reservat i no agradar-li el contacte amb estranys i, per això, el llaç groc no ha de prendre's, expliquen els promotors de The Yellow Dog Project, com una advertència de mal caràcter per part de l'animal. De vegades, expliquen, "un animal pot trobar-se convalescent d'alguna malaltia, estar estressat per circumstàncies diverses vinculada al seu entorn o, simplement, estar adaptant-se a un nou entorn o una nova ciutat. En tots aquests casos, el contacte amb estranys pot resultar-li desagradable, així que res millor que advertir-lo d'una manera senzilla i que no ofèn a ningú", assenyalen.