Pràcticament tots els usuaris de mòbil tenim instal·lada l'aplicació de Whatsapp al telèfon. És la manera més ràpida, popular i habitual de contactar amb la família, els amics i l'entorn del treball|feina. Els qui no la porten a l'smartphone és perquè l'han provat i o bé creuen que els roba massa temps o els esgota psicològicament el bombardeig de paraments, notes de veu, mems, fotos o vídeos que arriben des d'altres usuaris o grups cada dia.

Però Whatsapp no és ni l'única aplicació de missatgeria instantània, ni possiblement la millor. El que passa és que per estar connectats amb el món s'ha convertit pràcticament en imprescindible perquè la major part de la gent es comunica per aquesta via.

whatsapp telegram

Telegram és un magnífica alternativa a Whatsapp, si bé no gaudeix del mateix nombre d'usuaris. I encara que cada vegada més gent se la descarregui i la utilitzi diàriament, gràcies a la varietat d'opcions i possibilitats que ofereix, encara està bastant lluny quant a usuaris de l'app de la icona verda.

Tanmateix, des de Telegram cuiden molt bé l'usuari i s'encarreguen d'introduir cada poc temps actualitzacions que reporten algunes funcionalitats que no es poden trobar en Whatsapp o altres eines de missatgeria instantània fins a temps després.

Dins de les novetats que han anat incorporant a l'aplicació durant el present estiu, n'hi ha algunes que destaquen per la seva novetat i, sobretot, per la seva utilitat. A continuació veurem les dues novetats més importants d'aquesta nova onada d'actualitzacions.

Programar missatges

És la més cridanera de totes i una de les més recents. Des de fa uns dies, i gràcies a l'última actualització de Telegram per a Android, es poden escriure missatges a destinataris individuals i a grups sense necessitat que siguin enviats en el moment, sinó decidint quan volem que surti cap al destinatari.

El que ja es podia fer des de Whatsapp, però donant-se suport en una app externa que la complementés, Telegram el realitza ja de forma nativa i sense que l'usuari hagi d'aprendre com enginyar-se-les per enviar en una data i hora determinada el missatge que es desitgi.

Enviar missatges programats per Telegram és una cosa tan senzilla com escriure el text o adjuntar les imatges o vídeos que es vulguin enviar, i en lloc d'enviar el missatge, mantenir premut el botó d'enviar i esperar que es desplegui un menú en el qual cal triar la data i l'hora en què es vol que s'enviï. Una vegada completat aquest pas tan simple, pot sortir de l'aplicació i el destinatari rebrà el escrit o adjuntat en el moment precís. Quan el missatge s'enviï finalment, el mateix Telegram t'enviarà una notificació –com quan es reben missatges– perquè sàpigues que el missatge a arribat feliçment a destinacioó.

Telegram Móvil

Els recordatoris

 

Finalment, i en la línia dels missatges programats, volem destacar una altra de les funcionalitats recents més cridaneres. Es tracta dels recordatoris. En la línia dels missatges programats, els recordatoris són molt útils i fàcils de programar.

N'hi ha prou amb prémer a les tres ratlles horitzontals de l'esquerra de Telegram, entrar en Missatges guardats i una vegada allà escriure el recordatori. Una vegada fet això, caldrà mantenir premut un instant el botó d'enviar i apareixerà al menú Establecer recordatori. S'elegeix la data i hora perquè Telegram recordi la informació prèviament escrita i quan arribi el moment, l'app emetrà una notificació al mòbil amb el text.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat