Marín, a més d'acollir l'Escola Naval de l'Armada, la vila pontevedresa de Marín és un dels principals ports pesquers de la costa atlàntica espanyola. Les empreses del sector s'agrupen a Opromar, l'Organització de Productors Pesquers de Marín, que acaba de llançar un producte que té molt a veure amb el surimi japonès, preparat a partir de múscul de peix la producció del qual es va industrialitzar a partir dels anys 60 i que avui es comercialitza a tot el món. Ara, els productors pesquers de Marín llancen la seva particular versió d'aquest producte. L'han batejat com a mince.

8baed051 8e87 4ead 9d98 dfd9a3b28790 16 9 aspect ràtio default 0
 

Què és?

El mince és un aliment elaborat amb múscul de peix fresc que es descarrega al port de Marín, es processa a les instal·lacions d'Opromar i permet aconseguir un preparat amb alt contingut en proteïna que resulta especialment indicat per a persones amb dificultats d'ingesta o, també, per a empreses especialitzades en preparats que s'elaboren amb peix com hamburgueses, croquetes i similars. El mince s'elabora amb peixos poc valorats (descarts).

Internacionalització

Des d'Opromar, s'intenta aquests mesos donar a conèixer el producte en mercats nacionals i internacions. Així, en fòrums com The hub Alimentaria agora by AECOC, apartat específic de la fira barcelonina Alimentaria reservat per a la innovació en alimentació, begudes i gastronomia, van presentar elaboracions tals com el pastís de mince amb piquillos, l'empanada de blat de moro de mince i les algues i el yakitori de mince. Opromar, a més, treballa juntament amb l'Instituto de Investigaciones Marinas i l'Instituto Español de Oceanografía.