Continua la batalla pels serveis de música per streaming entre Spotify i Apple Music, però la primera de les dues continua sent la preferida per la majoria dels usuaris, si bé les diferències es van escurçant. Tot i així, segons les últimes xifres disponibles, Spotify compta ja amb 217 milions d'usuaris a tot el món, dels quals 100 milions tenen una subscripció de pagament. Apple Music, per la seva part, és utilitzat per uns 60 milions d'usuaris.

La nova app

Per arribar a més persones interessades en la música per streaming, Spotify ha presentat ja una versió estable de l'app Spotify Lite. Una aplicació que feia mesos que provava en fase beta i que ja és una realitat per a un total de 36 països; fonamentalment per a aquells que no tenen tan desenvolupades les seves connexions a internet o els plans de dades del qual es troben lluny dels nostres. Tot i així, com després veurem, qualsevol pot beneficiar-se de l'arribada de Spotify Lite.

Segons l'opinió de la companyia sueca líder al món musical, de la música ha de ser gaudida per tots, independentment de la seva connectivitat de xarxa, pla de dades i si té o no l'últim model de telèfon. Per això, acaba de donar llum verda a la sortida de Spotify Lite al mercat Play Store de Android. Es tracta d'una versió lleugera, ràpida i simplificada de l'experiència musical que ja coneixen els usuaris habituals del servei, i que funciona igual que l'aplicació principal de Spotify o almenys en un 90% de les seves funcionalitats.

Qui utilitzi Spotify Lite també podrà buscar i reproduir les seves cançons i artistes favorits, guardar-los, compartir amb d'altres, descobrir música nova i gaudir de llistes de reproducció fetes per un mateix, però amb algunes característiques addicionals que ho fan ideal per a dispositius i sistemes operatius menys actualitzats. L'únic requisit per poder treure partit de la nova aplicació és que la versió de Android del mòbil sigui igual o superior a la 4.3.

Amb Spotify Lite es poden controlar fàcilment les dades i l'emmagatzemament. Només pesa 10 MB, pel que tant la seva instal·lació com la seva càrrega són ràpides, però sense que això signifiqui que l'experiència d'usuari a Spotify descreixi en cap sentit. Així mateix, Spotify Lite permet establir un límit de dades i rebre una notificació quan s'assoleixi aquest. Finalment, l'espai d'emmagatzemament del mòbil tampoc no ha de ser un problema ja que Spotify Lite compta amb la funcionalitat de controlar el seu caixet i esborrar-lo, si és necessari, amb tan sols realitzar una pulsació.

Spotify Lite està disponible a través de la Play Store de moment a 36 països a Àsia, Amèrica Llatina, l'Orient Mitjà i l'Àfrica i des de la companyia sueca esperen estendre l'experiència d'usuari a altres mercats pròximament.

Com la pots instal·lar tu des d'on siguis

Si vols provar o gaudir de Spotify Lite siguis on siguis, pots descarregar-la a través del seu apk des d'aquest enllaç que és completament segur. Recorda, això sí, que hauràs d'activar per un moment l'opció orígens desconeguts des dels Ajustaments del teu mòbil Android.