Un dels pitjors aspectes de l'estiu per molta gent és no poder treure's la calor aclaparadora de sobre quan el mercuri dels termòmetres es troba a dalt de tot. Un problema que es mitiga quan s'entra en espais tancats que tenen aire condicionat o a les terrasses que disposen d'aparells refrigeradors. Per això, el nou invent que arriba des del Japó té moltes probabilitats de triomfar quan es comenci a popularitzar a tot arreu.

La marca de tecnologia japonesa Sony ha presentat un nou i petit dispositiu d'aire condicionat portàtil que es pot incorporar a una peça de vestir. D'aquesta manera, la sensació tèrmica de la persona que el porti baixarà considerablement.

Ideal per als dies de calor sufocant, Reon Pocket ―que és com es diu el nou enginy de Sony― és un gadget molt lleuger de pes i més petit que un telèfon mòbil. La primera idea de Sony és que el dispositiu es posi en una butxaca situada en la part superior posterior d'una samarreta dissenyada expressament i que es ven juntament amb el Reon Pocket.

El dispositiu es controla a través d'una app del mòbil i és capaç de fer refredar o escalfar l'usuari del Reon Pocket gràcies a l'efecte Peltier; un principi termodinàmic que s'utilitza molt en refrigeració.

Al Reon Pocket li queda poc temps per sortir al mercat, ara es troba en un programa de micromecenatge al Japó que està rebent el suport de moltes persones. Les opcions que ofereix aquest crowdfunding, que funciona com els coneguts Kickstarter o Indiegogo, són molt variades en funció del tipus de pack que esculli l'usuari, però, per exemple, el que inclou el dispositiu més una samarreta costa uns 130 dòlars.

Si bé, de moment, Sony pensa posar-lo a la venda només al Japó, els analistes estan convençuts que si el Reon Pocket és un èxit, traspassarà les fronteres del país nipó i arribarà als EUA i Europa.

Reon Procket té una bateria amb una durada d'una hora i mitja, aproximadament, i tarda a carregar-se unes dues hores. El disseny de la samarreta i el dispositiu està pensat perquè l'aparell no es noti quan es duu a sobre.

S'espera que estigui disponible per al 2020, any en què Tòquio acollirà els Jocs Olímpics d'estiu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat