Les companyies que ofereixen clients de correu electrònic basats en el web han anat modificant amb el pas dels anys moltíssim el seu aspecte. La imatge que ofereixen a l'usuari Yahoo, Hotmail i Gmail, per citar-ne alguns dels més clàssics i utilitzats d'entre els gratuïts, tenen poc a veure avui dia amb la de fa cinc, deu o quinze anys.

Fa un temps, aquestes empreses se centraven, sobretot, a anar millorant les funcionalitats perquè l'usuari fos capaç de fer més coses i d'una manera més ràpida i eficient. Però arribat cert nivell, les millores es van enfocar cap a l'estètic. Un aspecte cada vegada més apreciat i demandat per tots gràcies al desenvolupament d'internet i de les seves possibilitats gràfiques.

El que ha passat amb el temps és que s'ha anat imposant el treball, en favor de la facilitat d'ús i la simplicitat, un fet que sembla no haver-se aconseguit amb els últims canvis que s'han produït amb els últims redissenys de serveis com el de Gmail.

Si ets usuari de Gmail és possible que moltes vegades et vegis desconcertat davant de tanta informació addicional a la pantalla, uns menús laterals tan excessius i un carrusel de colors que distreuen més que ajuden. Detalls com els ja famosos punts vermells de Gmail poden aconseguir que passar un temps treballant amb el client de correus electrònics de Google acabin esgotant-te.

Per això, i a fi de simplificar al màxim el desplegament d'opcions, Michael Leggett, dissenyador en cap de Gmail des de 2008 fins a 2012 ha posat a disposició de qui la vulgui drisfrutar, una extensió gratuïta per al navegador Chrome que elimina el més superflu i molest. Una idea que està sent acollida amb alegria amb els qui ja s'han descarregat Simplify, que és com es diu la seva aportació a la comunitat d'usuaris de l'email de Google.

Simplify es pot afegir des d'aquest enllaç, tal com han fet ja més de 22.000 usuaris poques hores després de la seva arribada a la botiga d'extensions de Chrome. Una extensió que compta amb una valoració màxima (5 estrelles) per aquells que l'han provat.

Entre els avantatges que presenta Simplify estan la de canviar totes les icones de la barra lateral de Gmail per un menú desplegable per l'usuari, dota a la funció de cerca d'una ubicació més discreta, elimina les etiquetes de colors tan cridaneres i resitua el botó de redacció de nou missatge a la part inferior dreta de la pantalla, el lloc on es despleguen la finestres en les quals escriure els emails.