Algunes marques de mòbils ofereixen utilitats pròpies que són exclusives o gairebé exclusives. I entre elles, la xinesa Xiaomi –una de les més venudes avui dia– és una de les que sorprèn amb algunes eines que convé conèixer.

Els mòbils de Xiaomi porten incorporat MIUI, que és un programari ple de funcions i característiques, moltes d'elles exclusives dels mòbils de Xiaomi i que no són presents en cap altra versió de Android. D'entre elles, destaquen algunes com la funció per netejar l'altaveu dels mòbils, la Manera Vlog o el Netejador de WhatsApp. Precisament aquesta última és una de les menys conegudes, malgrat ser una de les més útils.

No tots els usuaris de smartphones Xiaomi saben que els seus dispositius incorporen una eina destinada a alliberar espai eliminant dades escombraries emmagatzemades per WhatsApp amb el pas del temps. Per això, repassarem el funcionament d'aquesta eina, i com es pot utilitzar per alliberar espai de qualsevol mòbil de Xiaomi fàcilment.

No és estrany que molt poca gent conegui el netejador de WhatsApp integrat a MIUI, ja que per alguna raó, la funció es troba especialment amagada. Es tracta d'un afegit dins de l'aplicació Seguretat que ve instal·lada en MIUI. I amb ella, és possible estalviar espai en eliminar documents, GIF, fons de pantalla o missatges de veu antics, emmagatzemats per WhatsApp amb el pas del temps.

Whatsapp

Atès que WhatsApp sol ser una de les aplicacions que més espai acaben els nostres ocupant de la memòria de mòbils, aquesta característica resulta d'especial utilitat, sobretot si es vol evitar que aparegui l'avís clàssic d'"emmagatzemament gairebé ple".

Des d'aquesta funcionalitat no només podem esborrar el caixet de la popular aplicació de missatgeria, sinó també esborrar, per separat, tots aquells vídeos, imatges, documents, el GIF i àudios que hem rebut i que ja no ens interessen.

Com utilitzar l'esborrament de WhatsApp en el Xiaomi

Per utilitzar el netejador de WhatsApp en el teu Xiaomi, només és necessari dur a terme els següents passos. Ves-te'n a l'aplicació Seguretat i una vegada dins, des de la zona inferior, accedeix a l'opció Netejador per a WhatsApp. Després d'accedir al netejador pots trobar dues opcions: esborrar fitxers adjunts o esborrar el caixet de l'aplicació. Des de la primera opció pots seleccionar què imatges, missatges de veu, vídeos, GIF o documents eliminar, obtenint així més espai d'emmagatzemament.

Es pot destacar que si accedeixes a cada apartat per separat, pots eliminar aquells elements que t'interessen, evitant així eliminar-los tots i per tant quedar-nos sense els importants.