Els mòbils són cada vegada més complets. Tots tenim a la mà un dispositiu que no deixa de ser un petit ordinador que és capaç de fer moltíssimes coses. Moltes més, fins i tot, de les que necessitem. Però també amaguen entre les seves capacitats algunes funcions de les que no se sol parlar freqüentment i que tanmateix poden resultar-nos útils si les coneixem.

Per això, la nostra intenció és revelar-te avui algunes d'elles, potser no massa populars però que ens poden anar bé en el moment menys pensat.

Mantén-te segura de camí a casa

És normal sentir-se inquiet quan un va sol de nit camí de casa, sobretot i desgraciadament, en el cas de les dones. Però si tens el telèfon a mà i t'has descarregat una aplicació com bSafe, el trajecte a casa es pot convertir en un recorregut en companyia. Disponible tant en iOS com en Android, et permet enviar invitacions als contactes de confiança que tu decideixis i aquests podran anar fent un seguiment dels teus passos al camí fins al teu destí.

adulto calle pixabay

Des de l'app es configura un temporitzador que activarà una trucada de socors als contactes escollits si no has arribat a casa d'aquí a un període de temps determinat i fins i tot es poden programar trucades falses perquè sembli que estàs parlant amb algú durant el teu recorregut.

Carrega més ràpid el mòbil

Avui dia, molts dels telèfons tenen la possibilitat de realitzar una càrrega ràpida però tant si compten o no amb aquesta opció, pots escurçar el temps de càrrega encara més amb només activar la manera avió, ja sigui en el cas del iPhone o dels mòbils Android.

cargador mobil bateria - pixabay

Localitza les fotos per categories

Quan vulguis tornar a veure una foto del teu fill jugant al futbol o una d'un viatge a la platja i no recordis la data en la qual vas fer la foto, només cal que entris en l'aplicació de les fotos i introdueixis una paraula com a "futbol" o "platja" perquè a través de la mateixa, el mòbil et presenti en un instant totes les imatges que hagi anat arxivant en la categoria corresponent.

Revisa les piles del comandament de la tele

Arribes al saló amb pressa perquè comença la teva sèrie favorita o el partit del teu equip i prems el botó del comandament però el televisor no s'encén. Estrenys més fort però no respon. Se li hauran acabat les piles? Gràcies al teu smartphone pots sortir de dubtes en un instant.

remote control 2717777 1920

Apunta amb el comandament a la càmera frontal del mòbil i pressiona qualsevol tecla. Si veus la llum infraroja del comandament parpellejant a la pantalla, hi ha prou piles. Si no, corre a canviar-les.

Escaneja qualsevol document

La càmera del mòbil et pot servir com el clàssic escàner de sobretaula si saps com fer-lo servir. En el cas dels telèfons Android, obre Google Drive, aplicació que ve per defecte, pitja el símbol + i selecciona l'opció "Escanejar". Així activaràs la càmera del mòbil, podràs buscar la part del document que vol enquadrar i el podràs capturar per retallar-lo després i que es guardi com un PDF. Tan senzill com això.

Per a l'iPhone, fes servir l'app Notes, que també ve amb el mòbil, i pitja el símbol +. Després tria l'opció "Escanejar documents" i, a partir d'aquí, procedeix com en el cas descrit per a Android. Quan acabi només hauràs de pitjar l'opció "Guardar".

Fes fotos mentre graves un vídeo

Segur que alguna vegada t'hauria vingut bé poder fer-ho i desconeixies que fos possible. A més pot fer-se a qualsevol mòbil, independentment del sistema operatiu. En el cas del iPhone n'hi ha prou amb pressionar el botó blanc que apareix al costat del d'enregistrament del vídeo. Per als mòbils Android, serveix amb tocar la pantalla mentre s'està gravant.

Penja els quadres rectes

Si no ets especialment traçut però vols que els quadres que adornin les parets de casa teva no et quedin torts, no tens més que descarregar-te l'app Bubble Level, que no és més que la versió digital del nivell d'un treballador de la construcció, i no et tornaràs a sentir matusser en una acció com aquesta.

nivell pixabay

La versió per a Android la pots aconseguir gratis a la Play Store i la de iPhone en aquest altre enllaç de l'App Store.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat