De tant en tant, des de fa uns anys, sorgeixen a internet reptes que es converteixen en virals i que encara que tenen una vida curta, mentre estan en voga atreuen molt l'atenció dels usuaris de les xarxes socials i els webs.

Els reptes, més coneguts com a challenges –pel seu origen en llocs de parla anglesa–, han tingut major o menor repercussió depenent dels casos, però del que no hi ha cap dubte no és que han aprofitat l'exposició que ofereixen les xarxes socials per fer-se virals.

Un dels primers que van sorgir va ser aquell #MannequinChallenge que segur que recordes. Es tractava de gravar un vídeo en el qual els participants en el repte es quedessin absolutament quiets, com si es tractés de maniquins, mentre el que gravava el curt, es movia per l'escenari en el qual els improvisats actors ni tan sols no parpellejaven.

Com a exemple de #MannequinChallenge et deixem aquest que va realitzar el raper Daveed Diggs en un institut nord-americà i que porta com a banda sonora una de les seves creacions musicals.

Un altre repte que també va ser molt seguit per la gent a internet va ser aquell en el qual famosos i no famosos es gravaven un vídeo bolcant-se una galleda d'aigua gelada sobre el cap. El conegut #IceBucketChallenge va ser dut a terme per moltes celebritats, encara que en alguns casos l'èxit va ser més gran que en d'altres. En el següent vídeo, LeBron James –un dels millors jugadors de bàsquet de la història– acceptava el repte dels qui li llançaven i, al seu torn, desafiava a un dels seus fills i a Barack Obama, entre d'altres. El resultat segurament no va ser l'esperat per l'estrella de la NBA.

Hi ha hagut més challenges, amb sort dispar quant a la seva viralitat, però des de fa uns dies s'està fent molt conegut el #BottleCapChallenge, o repte del tap de l'ampolla, que ha posat en marxa l'actor de pel·lícules d'acció Jason Statham. Es tracta d'un repte molt complicat, com pot veure's en el vídeo original de l'actor forçat, que consisteix a treure el tap a una ampolla mitjançant una puntada de peu després de girar sobre un mateix.

Complicat, eh? Doncs malgrat això, no han estat pocs els que s'han animat a provar d'emular-lo amb més o menys èxit. Entre ells està Zlatan Ibrahimovic, exjugador del FC Barcelona, que desafia al jugador francès Paul Pogba.

Però, segons sembla, no fa falta ser esportista o actor de cinema d'acció perquè el repte surti bé. Mira com ho fa també Mackenzie Foy, la que al seu dia va ser la nena de la saga Crepuscle.

Encara que no per ser famós les coses surten com les planeges. L'actor Ryan Reynolds és un dels exemples en els quals el repte surt malament i, tanmateix, es pot tenir sentit de l'humor.

I finalment, no podíem deixar de mostrar aquesta personalització particular del repte mitjançant el mètode infal·lible de l'arma més temuda amb què han comptat sempre les mares. Molta atenció.