La compra de productes d'ocasió, especialment en situacions inflacionàries com l'actual, creix mes a mes i, de vegades, els consumidors ens enfrontem a dilemes que resulta difícil solucionar perquè no disposem de la informació adequada. Un dels més habituals és el que es planteja a l'hora de decidir entre un producte que s'etiqueta com recondicionat i un altre que s'identifica com a|com de segona mà quines diferències hi ha entre ells?

telefonos movile susados iphone 1024x1024
 

No, no són el mateix

Escollir productes de segona mà o recondicionats pot arribar a suposar estalvis de fins al 70% si comparem els seus preus amb els de dispositius nous. Per evitar equivocacions, amb tot, és necessari saber què són exactament uns i d'altres. En això, els tècnics de Back Market, portal líder en la comercialització de productes recondicionats, són experts. I ens ho expliquen: com recondicionats, s'entenen tots aquells productes que han estat utilitzats prèviament per a assajos o demostracions o, també, que han estat tornats durant el termini preceptiu per qui els va adquirir en primera instància. El terme recondicionat ens indica el procés que, després d'aquest primer ús, ha viscut el dispositiu a fi de poder vendre'l de nou. El reacondicionament pot incloure des de substitucions de peces, neteges a fons o, fins i tot, simples reempaquetaments. Els productes de segona mà són, també, productes utilitzats però no han estat sotmesos a aquest procés de reacondicionament en què, sempre, participen tècnics qualificats.

Quins avantatges n'aporten uns i d'altres?

La tecnologia recondicionada té una excel·lent relació qualitat-preu i sol trobar-se en marketplaces que ofereixen fins a dos o més anys de garantia. Aquests portals, habitualment, compten amb empreses col·laboradores acreditades que s'encarreguen de netejar, provar i certificar el correcte funcionament de cada dispositiu abans de posar-lo a la venda de nou. Els dispositius de segona mà, que es troben en portals com Wallapop o, també, en xarxes socials, permeten gaudir d'estalvis majors, però no intervenen les garanties que aporta un mitjancer. Sigui com fos, i elegeixis segona mà, nou o recondicionat, convé que recordis que, d'entre tots els residus que cada dia generem, les escombraries tecnològiques són una de les més complicades d'eliminar i més cares de tractar. Potser, per tant, no sigui tan mala idea donar-li una oportunitat a aquest dispositiu que algú va decidir rebutjar i es posa de nou a la venda i, de passada, destinar els teus diners a altres qüestions i reduir el volum de residus que generes.