Avui dia utilitzem el telèfon mòbil a qualsevol hora i a qualsevol moment. Cada vegada que surten noves estadístiques de l'ús que fem del mòbil, les xifres parlen per si soles i fins i tot hi ha els qui ja s'estan preocupant per la dependència que sembla que patim.

El iPhone és segurament l'smartphone més apreciat al món i aquesta raó, unida al preu que costa, ens convida a tenir la millor de les cures en termes de seguretat en el seu ús diari. Per això a continuació veurem alguns consells perquè l'exposició als perills sigui menor.

iPhone X

Mantenir el iPhone actualitzat

Igual com succeeix amb els mòbils Android, alguns dels problemes de seguretat més habituals de l'iPhone sorgeixen a causa d'errors del seu sistema operatiu iOS. I encara que des d'Apple sempre estan atents a solucionar-los posant a disposició dels usuaris versions noves de iOS, els ciberdelinqüents intenten aprofitar-se d'aquests errors en benefici dels seus foscos interessos. Per això convé tenir el mòbil el més actualitzat possible. Per a això, n'hi ha prou amb seguir la ruta Configuració > General > Actualització de programari i activar l'actualitzacions automàtiques. D'aquesta manera no hauràs de preocupar-te més que el teu iPhone estigui actualitzat.

No connectar-se a xarxes wi-fi sense seguretat

El problema de les xarxes wi-fi obertes pot ser tan greu que aquestes solen ser configurades per persones amb mala intenció amb l'objectiu de treure'n benefici. Esperen obtenir dades d'inici de sessió, detalls de pagament, informació personal i qualsevol altra cosa que pugui tenir valor.

Per no caure en la temptació de fer-ho, ves a Configuració> WiFi i configura el Punt d'accés automàtic perquè t'avisi quan et connectis a un nou punt d'accés. Si el tens configurat en manera Automàtica, llavors el teu iPhone pot unir-se a punts d'accés públic directament.

Utilitzar una contrasenya segura i Face ID o Touch ID

Des de l'arribada dels accessos biomètrics com Face ID i Touch ID, és més còmode que mai desbloquejar l'iPhone. Per això, potser, calgui redoblar la seguretat perquè no et confiïs. Per a això, a més d'algun dels desbloquejos biomètrics, convé establir una contrasenya d'accés prou llarga i complexa per si el teu iPhone cau en les mans equivocades. El sistema no t'ho demanarà sempre però sí que ho farà cada vegada que apaguis i encenguis el mòbil o quan el reiniciïs. D'aquesta forma, el teu dispositiu serà més segur, però sense haver de suportar la pesadesa d'introduir la contrasenya cada vegada. Pots canviar-ho o activar-ho entrant en Ajustaments > Face ID o Ajustaments > Touch ID.

iPhone Xs Max

Habilitar la funció Find my

Find My és el nou nom per a un servei que et permet rastrejar els teus dispositius d'Apple. Anteriorment es coneixia com a Find my iPhone i et permet no només ubicar el teu dispositiu en un mapa, sinó també enviar un so, bloquejar el dispositiu i, en el pitjor dels casos, esborrar-lo de forma remota, eliminant totes les teves dades personals.

La majoria de les persones solen tenir-lo activat de manera predeterminada, però alguns s'obliden de tornar a habilitar-lo després d'una reparació del dispositiu o una restauració del programari. Dirigeix-te a Configuració > (El teu nom de dispositiu) > Find my i assegura't que el servei estigui habilitat.