Si hi ha una aplicació que s'ha tornat pràcticament imprescindible als nostres mòbils, aquesta és sens dubte Whatsapp. Tant és així que gràcies a ella cada vegada rebem menys trucades de telèfon, una cosa que era molt freqüent no fa tant i que ens obligava a interrompre el que estiguéssim fent per contestar a qui volgués posar-se en contacte amb nosaltres.

També és cert que no són pocs els que estableixin un cert aclaparament a causa de la quantitat enorme de missatges que rebem en el dia a dia. Entre missatges importants, comentaris en els grups, acudits, vídeos, mems, fotografies i àudios, l'abús de la utilització de Whatsapp pot ser molest. Però l'avantatge que té respecte a les trucades, és que no necessites consultar els missatges en el mateix instant que els reps, una cosa a què sí que et veus gairebé obligat amb les trucades.

Móvil (1)

Però en tot cas, Whatsapp ha estat tant una revolució com un avenç en la manera de comunicar-nos i l'app ofereix cada vegada més avenços perquè l'experiència d'usuari es més completa. El 2019 han estat diverses les novetats que han arribat per a l'aplicació i per a 2020, s'esperen més encara. Les següents són les més esperades d'entre les quals arribaran en els propers 12 mesos.

Un navegador dins de Whatsapp

 

Amb aquesta funcionalitat, l'app es posarà a l'altura de Telegram, el seu gran competidor. Consisteix que cada vegada que es faci clic en un enllaç que s'hagi rebut per Whatsapp, ja no serà necessari que s'obri un navegador extern per veure el contingut de l'enllaç, sinó que el navegador s'obrirà dins de la mateixa app, facilitant el procés a l'usuari.

El mode fosc

 

Malgrat que fa ja un temps que es diu que arribarà, la manera fosca de Whatsapp és ja a la cantonada. Prova d'això és que la versió beta de l'app ja el porta.

Però la manera fosca no implicarà només que la interfície sigui negra, sinó que permetrà a l'usuari triar el to de l'aplicació i a més, oferirà la possibilitat de determinar-ho segons l'estalvi d'energia. Segons s'apunta, en lloc del negre clàssic d'altres maneres fosques, en el cas del Whatsapp s'imposarà un to a què han denominat nit blava i que no serà tan agressiu com el negre.

Missatges que desapareixeran

 

A partir de 2020 es podran enviar missatges mitjançant un comptador de temps perquè puguin desaparèixer una vegada passat el lapse de temps escollit. L'interval a elegir perquè deixin d'existir anirà des dels 5 segons fins als 30 dies.

Botó QR

 

Ja és una funció que és present en les versions beta de Whatsapp i consisteix a utilitzar els famosos codis QR per compartir el perfil o afegir contactes de manera més ràpida.

Whatsapp iPhone

Buscar per imatges avançada

 

Amb tota la quantitat de fotos que es rep i envien, Whatsapp està a punt de treure una funció que permetrà que busquem entre les imatges que hàgim rebut dins d'un xat o grup de WhatsApp sense haver de sortir de l'app.

Boomerang

 

Es tracta de crear un petit vídeo a partir de 10 fotos fetes en successió ràpida, a l'estil d'un GIF. Les imatges en Bumerang van cap endavant i cap enrere, de manera que quan la presentació de fotografies acaba, no torna a l'inici, sinó que emprèn el camí contrari cap enrere.