Segurament, i malgrat que porta operant des de 2010, encara no siguin gaires les persones que coneguin el que és Plex, un programari que organitza vídeo, música i fotos de llibreries de mitjans personals i fa streaming d'aquests a televisors, reproductors i dispositius mòbils. Un servei que s'ha anat guanyant adeptes a tot el món amb el pas del temps, gràcies a la seva traça, i que ara fa un pas endavant per convertir-se en una alternativa a Netflix, HBO o Amazon Prime Video.

Plex ha presentat avui en societat el seu nou servei de streaming de vídeo amb anuncis. Un servei que ja està disponible a tot el planeta i que és completament gratis per a qualsevol que aconsegueixi un compte a Plex. Així, la companyia de tecnologia nord-americana ha començat a oferir accés gratuït a pel·lícules, programes de televisió i documentals d'alguns dels principals estudis (Metro Goldwyn Mayer o Warnes Bros, entre d'altres) i petites productores independents. Una aposta que segons ha dit la mateixa companyia "lliurarà més contingut a més països que qualsevol altre servei de streaming gratuït fins ara".

Programación Plex

Multidispositiu

Un dels avantatges més valorats de Plex és que funciona amb qualsevol dispositiu i sobre qualsevol sistema operatiu. Des d'un Mac d'Apple, passant per Windows o Linux, fins a Android o iOS en el cas dels dispositius mòbils. Però és que a més, és compatible amb altres dispositius per a streaming com el Chromecast o Roku. Aquesta versatilitat fa que cap persona que vulgui accedir a Plex no es quedi fora per un aspecte relatiu a la tecnologia.

Plex permet la sincronització entre dispositius i si es deixa un d'ells per continuar gaudint de l'experiència en un altre, el sistema ho reconeixerà automàticament per prosseguir la seva reproducció allà on s'havia quedat l'usuari al dispositiu anterior.

La combinació perfecta

Amb l'arribada del servei de vídeo per streaming, Plex aconsegueix dotar l'usuari d'una experiència combinada i integrada, en la que podrà trobar al mateix reposador la possibilitat de reproduir i transmetre els seus arxius de pel·lícules i fotografies personals juntament amb el catàleg audiovisual de Plex. També altres arxius com els podcasts favorits de l'usuari, les notícies de la televisió i moltes altres alternatives. I tot, amb una qualitat assequible de fins a 1080p, és a dir, Full HD.

La publicitat

Quant a la publicitat, i ja que es tracta d'un servei gratuït, des de Plex han declarat que per a poder ofereix continguts clàssics i actuals d'algunes de les millors productores del món, han hagut de recórrer a la introducció de publicitat, però que aquesta serà poc invasiva i en qualsevol cas "un 30% menor que el que ofereixen les televisions per cable".

Crispetes

Finalment, es pot destacar que igual com succeeix amb altres plataformes de streaming de vídeo, com Netflix, Plex anirà renovant el seu catàleg audiovisual amb l'entrada i sortida constants de títols a disposició de l'usuari.

Per donar-te d'alta a Plex, no tens més que punxar en aquest enllaç i subscriure't gratis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat