Google ha realitzat una presentació de les seves últimes novetats quant a productes i entre ells destaquen els seus nous mòbils: el Píxel 4 i el Píxel 4 XL. Els telèfons les característiques dels quals han estat filtrades amb comptagotes durant les últimes setmanes, com possiblement no hagi passat anteriorment amb altres mòbils.

Aparentment no es tracta de mòbils que vagin a revolucionar el mercat, sí es pot afirmar que Google sembla mostrar-se més ambiciós en l'aposta pels seus nous telèfons, que dota de dues novetats tècniques que els converteix en molt interessants.

Aspecte similar als nous iPhone

Sense ser idèntics als iPhone 11, la nova gamma Píxel 4 presenta bastantes similituds físiques als nous mòbils d'Apple. La posterior dels nous dispositius de Google són de cristall mat i compten amb un quadrat en el qual van les càmeres, que sobresurt com en el cas dels iPhone 11. A més, els laterals del mòbil estan també rematats per un perfil metàl·lic.

Això sí, els Píxel 4 són més lleugers que els nous iPhone. Un assumpte que té a veure que les seves bateries no són tan grans com en el cas dels dispositius d'Apple, la qual cosa també farà que l'autonomia de les mateixes no sigui tan generosa.

D'altra banda, com no podria ser de cap altra manera, es connecta al carregador mitjançant un port USB-C i en aquesta nova versió tampoc no compta amb port per a auriculars, la qual cosa fa que Google animi l'usuari a utilitzar uns cascos sense fil (durant l'esdeveniment també han presentat els seus nous auriculars Google Píxel Buds).

Colors Píxel 4

El desbloqueig facial

Encara que segurament resulta una sorpresa per a molts, els Píxel 4 només ofereixen una autenticació biomètrica: el desbloqueig facial. No compten, per tant, amb sensor d'empremtes. Això sí, el desbloqueig facial dels nous Píxel és sorprenentment ràpid i efectiu. Tant que amb prou feines transcorre temps entre que el telèfon reconeix la presència de l'usuari i l'activació del mòbil. El mateix desbloqueig facial serveix per validar operacions bancàries o confirmar la realització d'una compra online.

Una pantalla de 90Hz

Els Píxel 4 continuen comptant amb discrets marcs al voltant de la pantalla però a canvi no porten el tan criticat notch o pestanya negra superior que és present en molts dels mòbils d'avui dia.

La principal novetat d'aquesta versió dels mòbils de Google és la seva nova freqüència de refresc de 90Hz de la pantalla. Una característica que ja han començat a incorporar alguns mòbils Prèmium però que en el cas dels Píxel 4 només es farà present quan ho necessiti l'usuari. Mentre que la resta del temps funcionarà a 60Hz. Una manera canviant al que des de Google han denominat com dinàmic i que permetrà estalviar bateria quan els 90Hz no siguin necessaris.

Motion Sense

Potser la major de les novetats dels Píxel 4 sigui la irrupció del que Google ha etiquetat com a Motion Sense. Es tracta d'una funcionalitat que és possible gràcies a una espècie de radar que el telèfon porta en la part superior frontal.

Motion Sense forma una espècie d'hemisferi de detecció al voltant del mòbil fins a una distància d'un mig metre, més o menys. Després d'uns anys desenvolupant l'anomenat Projecte Soli, Google ha pogut implementar en els Píxel 4 un sistema que detecta quan s'apropa o s'allunya del telèfon l'usuari i així activar o desactivar la pantalla. Però això no és tot, Motion Sense fa que es puguin fer, mitjançant un gest de la mà, coses com passar a la cançó anterior o posterior a què s'està reproduint, despenjar o descartar una trucada, descartar una alarma que estigui sonant o posposar-la, entre altres funcions.

Motion Sense Pixel 4

Per fi, dues càmeres

Feia anys que Google manifestava que no creia necessari afegir una segona càmera a la posterior dels seus mòbils però per fi ho ha fet. Els nous Píxel 4 compten ara amb un sensor principal de 12,2 MP i un teleobjectiu de 16 MP d'1,8x. Quant a la seva càmera frontal, té 8 MP i ara es presenta amb un camp visual de 90 graus.

Potser la novetat més important en aquesta versió dels Píxel, sigui que l'app de la càmera ofereix ara una vista prèvia en temps real de com quedarà finalment la foto que s'acabi obtenint després que els algoritmes de fotografia de Google sotmetin la imatge per a la seva optimització. Això és possible gràcies al seu nou coprocessador Píxel Neural Core.

El nou assistent de Google

Google ha fet un salt qualitatiu important amb la nova capacitat que li ha conferit al seu renovat assistent virtual. Amb l'arribada d'aquesta nova eina als Píxel 4, gran part de les tasques que se li demanaven fins ara a l'assistent i que aquest consultava amb els servidors de Google, es faran localment al mateix telèfon. Amb què la rapidesa de resposta és molt més gran.

Móviles Píxel

Característiques del Píxel 4 i Píxel 4 XL

Els Píxel 4 compten amb pantalles FEU olor de 5,7 i 6,3 polzades, respectivament. Un processador Snapdragon 855 a 2,8 GHz i una memòria RAM de 6 GB, amb versions a elegir entre 64 i 128 GB d'emmagatzemament. Compta amb la nova versió Android 10 i les bateries són de 2.800 i 3.700 mAh, respectivament.

Quant als preus, el Píxel 4 surt a la venda per 759 euros (64 GB) i 859 euros (128 GB) i el Píxel 4 XL per 899 euros (64 GB) i 999 euros (128 GB).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat