Les pantalles dels telèfons mòbils es ratllen amb relativa facilitat. Però mentre que hi ha ratlles que no són molestes ni impedeixen que es pugui dur a terme un ús normal del mòbil, hi ha ocasions en què es produeixen esquerdes que poden arruïnar-nos l'experiència d'usuari.

És llavors quan et planteges què fer, com solucionar la incomoditat d'alguna manera. Si un busca solucions a Internet es pot trobar amb tota mena de recomanacions, però el problema està que algunes de les més esmentades no serveixen o poden ser pitjors que les mateixes ralles. Per això, a continuació veurem què no has de fer quan se't ratlli la pantalla del telèfon.

No poleixis la pantalla

El paper de vidre és un material abrasiu dissenyat per eliminar gradualment una capa prima d'un producte. Encara que el gra d'un paper de paper de vidre sigui molt fi, si l'utilitzes sobre la superfície d'una pantalla tàctil, l'únic que aconseguiràs és crear més esgarrapades. Malgrat això, és un dels remeis a què en ocasions es fa referència per deixar enrere les raions.

Polir

A més, la gran majoria de les pantalles dels mòbils tenen un recobriment oleòfob (que repel·leix el greix) i per tant, el dany que pot causar un paper de vidre per fi que sigui, serà irreparable.

Ni dentífric, ni bicarbonat de sodi

La pasta de dents i el bicarbonat de sodi funcionen de la mateixa manera que altres compostos abrasius. Tallen una fina capa de la superfície ratllada, pel que les rascades semblen menys profunds o desapareixen per complet.

Depenent de la marca i els ingredients, la pasta de dents pot variar de suau a abrasiva. Fins i tot si apliques pasta de dents a la pantalla del teu mòbil i la poleixes vigorosament, trauràs una capa de la pantalla tàctil. El que també estaràs fent és carregar-te el revestiment oleofòbic, i exposant-lo a tota mena de taques en el millor dels casos.

Hi ha els qui també recomanen recórrer al bicarbonat de sodi, que també és un ingredient comú a moltes pastes de dents blanquejants. Si t'arrisques a dur a terme aquesta tècnica de poliment, tingues per segur que acabaràs arruïnant la pantalla.

Bicarbonat de sodi

No es pot omplir una rascada amb oli

També corre la creença que pots omplir les rascades d'una pantalla ratllada amb oli. Si bé i cert que determinats derivats del petroli tendeixen a arribar als racons, una vegada aplicat no es manté ocupant els esmentats espais.

Si apliques oli vegetal o mineral a la teva pantalla, una vegada tornis a col·locar el mòbil a la seva butxaca, l'oli que cobria les ratlles es dispersarà. La rascada seguirà allà, i només tindràs oli a les teves mans i a la teva butxaca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat